Sari direct la conținut

Vaticanul pustiu din turnurile Bucureștiului. Cum supraviețuiesc clădirile de birouri, în fața marelui cutremur: munca hibrid

​​Panorama.ro
Cladire de birouri din cartierul bucureștean Floreasca, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Cladire de birouri din cartierul bucureștean Floreasca, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Armata de corporatiști care umplea trenurile de metrou, către birouri, s-a micșorat în pandemie, odată cu restricțiile impuse de autorități. Și nici nu a mai revenit pe deplin în tranșeele muncii, după ce multe companii și angajații lor s-au văzut puși în fața unei noi realități: munca de acasă.

Cu săli de ședințe mutate în online, multinaționalele au început rând pe rând să renunțe la surplusul de spațiu, pentru a-și reduce costurile. Mișcările logistice sunt ample.

Una dintre cele mai importante vine din partea gigantului Oracle, care renunță la jumătate din spațiile de birouri închiriate în România. Tot la jumătate de spațiu a renunțat și eMAG, iar BCR, Carrefour, Orange și Coca-Cola HBC România sunt exemple de companii care și-au redus suprafețele de birouri închiriate.

Unele dintre ele s-au mutat cu totul din vechile birouri. Rezultatul? În total, există o jumătate de milion de metri pătrați de birouri libere, care pot fi închiriate în București. O suprafață cât Vaticanul.

Citește mai mult pe ​​Panorama.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro