VIDEO Un membru CNA propune sa se ceara Parlamentului revocarea Laurei Georgescu de la conducerea Consiliului. Sase membri si-au retras sprijinul acordat presedintei
Monica Gubernat, membru al CNA, a propus, joi, ca acest for sa adopte o decizie prin care sa solicite Parlamentului revocarea Laurei Georgescu din functia de presedinte al Consiliului, potrivit Mediafax. Motivul invocat de Gubernat este „conflictul permanent”” din interiorul institutiei, conflict ajuns in instanta.
- UPDATE Sase membri CNA au votat, joi, sa retraga sprijinul acordat Laurei Georgescu in functia de presedinte al Consiliului si pentru a cere Parlamentului o cerere de revocare a ei de la conducerea acestui for, scrie Mediafax. In conditiile in care Legea audiovizualului nu permite revocarea Laurei Georgescu in conditiile actuale, Narcisa Iorga, fost membru CNA, explica pe blogul sau o posibila solutie: „Totusi, se pare ca exista o varianta: Parlamentul sa apeleze la dreptul sau e a revoca o hotarare de numire in functie, pe baza pricipiului „cine numeste, poate si demite”. Parlamentul vor trebui sa anuleze doar hotararea de numire in functia de presedinte CNA al Laurei Georgescu, nu si pe cea de numire in calitatea de membru al Consiliului. Ridic, totusi, o intrebare: daca n-au putut asta-vara, cum de pot acum?”
- UPDATE 2 Laura Georgescu a catalogat drept ilegal demersul membrilor CNA sa-si retraga sustinerea pentru presedintele institutiei. Georgescu, citata de Paginademedia.ro: „Nu există nicăieri instituția revocării în Legea 504 pe 2002, deci în Legea Audiovizualului. (…) Mai mult ca sigur că vine doar ca o măsură de pedepsire pentru faptul că m-am adresat Curții de Apel cerând anularea” regulamentului de organizare și funcționare a CNA adoptat acum șase luni.
www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’; document.write(”); if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_auto/b1886e249f70cf83046fccb2311ed454/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
Monica Gubernat, citata de agentia de presa: „Avand in vedere conflictul permanent din interiorul institutiei, conflict care a ajuns in instanta, conflictele de interese rezultate in urma acestei actiuni si o sa va dau un singur exemplu, CNA, in calitate de parat (in instanta, n.r.), trebuie sa depuna o interpelare, acea interpelare va suna in felul urmator: „CNA, reprezentat legal de doamna Laura Georgescu, dat in judecata de doamna Laura Georgescu”; de asemenea, avand in vedere adrese asumate in numele CNA, cu caracter ascuns de recomandare, de care aflam din pacate din presa; de asemenea, decizii luate de CNA, care nu sunt puse in practica, corespondente cu diverse institutii ascunse de ochii CNA, nu mai vorbesc de credibilitatea si de imaginea institutiei, va propun spre adoptare o decizie prin care solicitam Parlamentului revocarea din functia de presedinte a doamnei Laura Georgescu”.
Luna aceasta, Laura Georgescu a dat in judecata institutia pe care o conduce, precum si pe sase membri ai acesteia (Valentin Jucan, Monica Gubernat, Rasvan Popescu, Florin Gabrea, Radu Calin Cristea si Viorel-Vasile Buda), pentru ca, in septembrie 2014, i-au redus atributiile de presedinte prin modificarea Regulamentului de Organizare si Functionare al institutiei. Georgescu a cerut instantei sa anuleze Regulamentul. Ea a declarat, vineri, pentru Mediafax ca a facut acest demers din cauza ca unele articole din acest document incalca Legea audiovizualului, precizand ca toate eforturile pe care le-a facut pentru corectarea ROF au ramas fara rezultat.
Laura Georgescu nu era prezenta, joi dimineata, la sedinta CNA.
Mediafax precizeaza ca Legea audiovizualului nu prevede, insa, posibilitatea de adoptare a unei decizii precum cea propusa de Monica Gubernat. Mai precis, potrivit legii, membrii CNA pot fi demisi la propunerea comisiilor de specialitate ale Parlamentului daca ajung in incapacitatea de a-si exercita functia pentru o perioada mai mare de 6 luni sau daca exista o condamnare penala definitiva.
Spre pranz, reprezentantii presei au fost scosi din sala de sedinte, in care mai multi membri au ramas sa discute in cadrul unei sedinte secrete, presedintele de sedinta, Radu Calin Cristea, cerand organizarea unor alegeri pentru functia de vicepresedinte CNA, functie ramasa vacanta din toamna.