Sari direct la conținut

Iordanescu este…

Clujeanul

Iordanescu este un fel de Ceausescu, un fel de Mao, de Stalin, Lenin, Ramses, Napoleon, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Iliescu, Constantinescu, Putin, Hitler. Am continuat aici o <> stranie a lui Cristian Tudor Popescu.

Agresivitatea cu care mai ales presa scrisa, dar si televiziunile au atacat selectionerul de data aceasta, dupa infringerea cu Armenia, a depasit orice record. Nu repet titlurile si replicile crude pe care le-au aruncat media romaneasca. Insa este foarte putin probabil ca aceasta explozie sa nu aiba legatura cu incordarea din electorale.

E clar ca s-au acumulat tensiuni care s-au revarsat incredibil in plan fotbalistic. Ura nestinsa pentru Iordanescu a izbucnit si ca o ura pentru amestecul imoral politic-fotbal.

Semnalul l-a dat Catalin Tolontan la B1TV, la Nasu’ si, bineinteles la Gazeta sporturilor. Si nu Cristian Tudor Popescu, jurnalist care de obicei este privit ca un caz izolat – izbucnirile sale sint gustate mai ales pentru ca sint izolate si nu sint neaparat opinii formatoare. A doua zi, dupa discutia televizata, din ce in ce mai multa lume a inceput sa se incinga.

Tocmai ideea de amestec nepermis al politicului cu fotbalul a fost combustibilul unei asa explozii.

Nu ma aventurez intr-o poveste de tip <>: dar e clar ca rabufnirea impotriva nationalei de fotbal a fost si o rabufnire impotriva exploatarii electorale a fotbalului. PSD a gresit atingind aceasta zona sensibila. Un fan adevarat uraste automat tot ce a stat in calea victoriei echipei favorite: presedinte de club, antrenor, organizator etc.

De data asta ura s-a revarsat asupra PSD-ului, partidul care a vrut sa ia profitul de imagine de pe urma unei victorii previzibile a nationalei.

Fotbalistii si selectionerul si-au luat direct suturile care i-au fost de fapt adresate si echipei lui Nastase, cea care a venit cu ideea sa-l <> pe selectioner pentru PSD Ilfov. Tolontan a intuit corect problema si a reusit sa taxeze dur nationala tocmai din aceasta perspectiva.

In timp ce C.T.Popescu a mutat punctul de vedere de la PSD la Ceausescu – de la o situatie grava si concreta la o simpla comparatie mai mult sau mai putin isterica. E ca atunci cind, in loc sa-ti urli furia sau mindria prin scandari sau incurajari, incepi sa dai foc la tribuna.

Infringerea nationalei a fost prilej pentru doua generatii de jurnalisti sa-si masoare reactiile.

Generatia mai tinara a cistigat pentru simplul fapt ca a intuit corect problema si, mai ales, nu i-a fost frica s-o spuna.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro