Alfred Bulai, răspuns pentru Comisia de Etică a SNSPA. Profesorul a cerut un răgaz să-și pregătească apărarea – TVR Info
Sociologul Alfred Bulai ar fi trebuit să-și prezinte luni poziția față de acuzațiile de hărțuire sexuală care i se aduc, în fața Comisiei de Etică a SNSPA. Însă Bulai a cerut un răgaz de 30 de zile pentru a-și pregăti răspunsul, susțin surse citate de TVR Info.
Invitat de reporterul televiziunii publice să ofere un răspuns în ce privește acuzațiile care-l vizează, Alfred Bulai a spus: „Vreau să răspund normal și firesc”. După care profesorul a părăsit sediul SNSPA.
Comisia de Etică a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a înregistrat 10 plângeri cu privire la comportamentul profesorului Alfred Bulai, în urma investigației Snoop.ro, care a scos la iveală acuzații de abuzuri sexuale. Alte două plângeri au fost înainte conducerii SNSPA cu privire la profesorul și sociologul Marius Pieleanu, acuzat și el de hărțuire sexuală.
„La Comisia de Etică a SNSPA au fost depuse zece sesizări, care au fost formulate de rectorul SNSPA și de către nouă foste studente”, a transmis SNSPA, luni, într-un comunicat de presă cu referire la cazul lui Alfred Bulai.
Alte două scrisori, care îl au în centru de data aceasta pe Marius Pieleanu, au fost adresate conducerii SNSPA.
„Separat de cele menționate mai sus, mai există două scrisori adresate de cadre didactice de la Facultatea de Știinţe Politice, respectiv membri ai Consiliului Studențesc SNSPA, conducerii SNSPA, care cer Comisiei de Etică să se autosesizeze în legătură cu profesorul Marius Pieleanu, în baza informațiilor apărute în spaţiul public. Rectorul SNSPA a trimis, spre analiză, cele două scrisori Comisiei de Etică”, se arată în comunicatul SNSPA.
Reprezentanții universității spun că membrii Comisiei de Etică au preluat sesizările și urmează să „parcurgă toți pașii legali până la soluționarea acestora”.
„Comisia de Etică universitară acționează independent față de orice altă structură sau persoană din cadrul SNSPA. Membrii Comisiei au obligația păstrării confidențialității și echidistanței față de părțile implicate în cauză, fiind interzisă exprimarea, în spațiul universitar al SNSPA sau în afara lui, a oricărei informații preliminare”, conform sursei citate anterior.