Sari direct la conținut

​Antreprenorii care vor să listeze acțiuni sau obligațiuni la BVB vor fi scutiți de 250 lei: plata tarifului de procesare la listarea primului instrument

HotNews.ro
Bursa de Valori București, Foto: Hotnews
Bursa de Valori București, Foto: Hotnews

Dacă un antreprenor va dori să facă o listare la Bursa de Valori București (BVB), adică să-și finanțeze afacerea, va fi scutit de plata tarifului de procesare la primul instrument. Este vorba despre 250 lei. Acest lucru se va întâmpla de la 1 iulie 2021 și este vorba despre Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) al pieței de capital românești, conform BVB.

Tariful de procesare, care presupune analizarea cererii de admitere la tranzacționare, va fi perceput de către BVB începând cu listarea celui de-al doilea instrument financiar.

Facilitatea se aplică doar noilor emitenți, nu și celor care au deja acțiuni, obligațiuni sau alte instrumente financiare listate pe SMT-ul BVB, până la data de 1 iulie 2021.

“Lichiditatea pe AeRO a crescut semnificativ, apropiindu-se de 1 milion de euro pe zi, respectiv de peste trei ori mai mult decat în 2020 și de aproape 12 ori mai mult decât în 2015, cand a fost lansată piața AeRO”, a declarat Adrian Tanase, CEO al Bursei de Valori București.

Conform BVB, 12 companii antreprenoriale s-au listat din 2019 până în prezent pe piata AeRO, segmentul de actiuni din cadrul SMT.

La finalul sedintei bursiere de 7 iunie 2021, cele 12 companii aveau o capitalizare cumulata de 1,02 miliarde lei (208 milioane euro).

Noii emitenți își desfășoară activitatea în domenii diverse, de la agricultură, jocuri video, marketing afiliat, IT, până la producție de vinuri sau de lactate: iHunt, Norofert, Holde Agri Invest, 2Performant, MAM Bricolaj, Safetech Innovations, Agroland, Star Residence Invest, Firebyte Games, Raiko Transilvania, Vifrana si Agroserv Mariuta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro