Sari direct la conținut

Business Report: Bilant bugetar dezastruos in primii doi ani de la aderare; Executivii de top vor castiga cu 20-30% mai putin; Cel mai puternic Bentley din toate timpurile, dezvaluit, iar Lotus prezinta motorul in 2 timpi si cu un singur piston

HotNews.ro

Bilant bugetar dezastruos in primii doi ani de la aderare. Romania a contribuit cu o suma mai mare de bani la bugetul Comunitatii Europene decat a reusit sa incaseze din fondurile postaderare. Datele oferite de Comisia Europeana arata ca, in ultimii doi ani, balanta a inclinat in defavoarea noastra. Capital scrie ca in 2007, Romania a platit la bugetul UE 1,17 miliarde de euro si a primit doar 810,9 milioane de euro din fondurile postaderare. Situatia se repeta si in 2008…

Executivii de top vor castiga cu 20-30% mai putin. Cei mai puternici oameni din companii se vor trezi cu castiguri mai mici in acest an, ca urmare a reducerii bonusurilor si a scaderii performantei financiare a businessurilor, spun specialistii in executive search si angajatorii consultati de ZF. Cei mai afectati vor fi sefii din real estate si cei din intermedieri financiare, care ar putea vedea venituri de cateva ori mai mici in urmatoarele luni, scrie Ziarul Financiar.

Guvernul Privat catre premier: Folositi gratis creierele noastre! “Parteneriatul Guvernului Romaniei cu mediul de afaceri va oferi solutii pentru relansarea economiei. Cred in acest parteneriat, iar masurile propuse vor fi privite cu toata seriozitatea si vor fi analizate de Guvern.” Aceasta a fost prima declaratie a premierului Emil Boc la primirea documentului care contine cele mai importante propuneri ale oamenilor de afaceri reuniti in Guvernul Privat, cel mai amplu demers de consultare a mediului de afaceri, in contextul crizei economice, scrie Business Standard.

UE are nevoie de supraveghere financiara pan-europeana. Institutiile financiare din Europa ar trebui supravegheate intr-un mod mai eficient, printr-un nou organism pan-european, potrivit unui raport ce priveste reforma sistemului bancar din regiune, realizat de un grup condus de fostul guvernator al Bancii Frantei, Jacques de Larosiere, anunta Bursa.

Un nou director pentru marcile Dacia, Renault si Nissan. Fabrice Cambolive va fi, de la 1 martie, noul director comercial pentru marcile Dacia, Renault si Nissan in Romania. Acesta il inlocuieste pe Jacques Daniel, care a fost promovat in functia de vicepresedinte pentru piese si accesorii al grupului Renault. Cambolive a ocupat in ultimii 15 ani diferite pozitii manageriale in cadrul grupului francez, scrie Evenimentul Zilei.

Prima locuinta bioclimatica de lux a costat peste un milion de euro. Prima locuinta bioclimatica de lux, care utilizeaza materiale de constructii naturale, sisteme de climatizare eficiente, iluminat natural si elimina sursele de poluare, a fost construita in judetul Brasov, costurile fiind de 330 de euro pe metrul patrat la rosu, scrie Ziarul Financiar.

Cum vad specialistii de la Digital Marketing Forum peisajul online romanesc. Ce are de invatat advertising-ul clasic de la YouTube, care piete de publicitate online „sangereaza” in estul Europei, precum si cateva metode de crestere a reputatiei afacerilor online – au fost cateva dintre subiectele discutate miercuri in cadrul evenimentului Digital Marketing Forum, care a reunit o buna parte a specialistilor in online si publicitate de pe piata locala, scrie DailyBusiness.ro.

Cel mai puternic Bentley din toate timpurile, dezvaluit. Acesta este cel mai puternic model produs de Bentley, in cei 90 de ani de activitate ai celebrei firme britanice. Este derivat din Continental si dispune de un motor W12 biturbo de 6,0 litri si 630 CP (la 6.000 rot/min), cu un cuplu de 800 Nm disponibil intre 1.700 si 5.600 rot/min. Foloseste drept carburant benzina si biocombustibil, separat sau in combinatie. Emisiile de CO2 sunt astfel reduse cu pana la 70%, scrie 24auto.ro.

Lotus prezinta la Geneva motorul in 2 timpi si cu un singur piston. Omnivore poate consuma orice tip de combustibil, benzina sau alcool, si este un propulsor pe care Lotus Engineering il va prezenta la Geneva, inca in faza de proiect. Motorul este un monobloc in care este ascuns un singur cilindru care functioneaza in 2 timpi, scrie StiriAuto.ro.

Romanii ar accepta un job in alt oras, pentru mai multi bani. Angajatii romani ar accepta un loc de munca intr-un alt oras decat cel de domiciliu daca ar fi mai bine platiti, arata un sondaj realizat de Myjob, in cadrul caruia 41,55% dintre cei peste 7.000 de respondenti au declarat ca ar face acest lucru doar daca salariul oferit ar fi mai mare decat cel actual, scrie Capital.

Litigiile cu angajatii trec pe pierdere cea mai profitabila companie. Litigiile cu actualii si fostii angajati au dat peste cap intreg bilantul de anul trecut al celei mai mari companii din Romania, Petrom, parte a grupului austriac OMV, care a inregistrat in T4 pierderi de 1,269 mld. lei (344,5 mil. euro), primele de la privatizare. Petrom a avut anul trecut un profit in scadere cu 43%, la 1,022 mld. lei (277,5 mil. euro), dupa ce, a facut provizioane pentru aceste litigii in valoare de 1,3 mld. lei (353 mil. euro), scrie Business Standard. Petrom pregateste un buget de criza. Reprezentantii „Petrom”, cea mai mare companie autohtona cotata la Bursa de Valori Bucuresti, au anuntat, ieri, ca vor propune actionarilor in Adunarea Generala de la finele lunii aprilie, sa nu distribuie dividende pentru 2008. Anuntul marcheaza o schimbare brusca a politicii financiare a companiei, scrie Bursa.

Ti-ai pierdut slujba la patron?Fa-te politist! In ciuda bugetului de austeritate, statul va fi si anul acesta cel mai mare angajator. Peste 11.000 de posturi au fost propuse pentru deblocare de catre ministere si agentii finantate de la buget. 2009 este anul angajarilor masive pentru Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). Institutia a primit in plus de la buget bani pentru a putea plati salariile a 6.200 de politisti care ar urma sa fie angajati in acest an, scrie Capital.

Credex IFN: Varful crizei va fi in mai-iunie, in cel mai bun caz. Despre piata creditelor de consum acordate de institutiile financiare nebancare (IFN), factorii care au determinat scaderea finantarilor din ultima perioada a anului trecut, obiectivele Credex IFN pentru 2009, restantieri si fraude, DailyBusiness.ro a discutat cu Dragos Sirbu, directorul general al Credex Finantari IFN.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro