Sari direct la conținut

Business report: BMW S.X Concept este o creatie a designerului roman Iulian Bumbu; Vremea vanatorilor de reduceri deghizati in turisti romani; Sapte mituri despre salarii, in vreme de criza, si Roboti militari care se hranesc cu cadavre – viitorul suna “creepy”

HotNews.ro

Vremea vanatorilor de reduceri deghizati in turisti romani. Turoperatorii anunta scaderi de pana la 50% a vanzarilor asa-numitelor „city breaks“, pachete turistice destinate amatorilor de excursii in capitalele europene in zilele de week-end. Doar cei care vaneaza discounturile uriase din aceasta perioada mai tin acest segment pe linia de plutire. Potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), anul trecut, aproximativ 50.000 de romani si-au rezervat week-end-urile pentru iesiri in strainatate, in special pentru cumparaturi. Bugetul mediu alocat de catre „shopperi“ se ridica la 500 de euro, adica dublu fata de pretul excursiei platite agentiei de turism, scrie Capital.

Noua lege a insolventei franeaza setea de procese a companiilor. Noua lege a insolventei, care intra de azi in vigoare, va reduce numarul dosarelor aflate pe rolul instantelor de judecata, care de la inceputul anului sunt asaltate de creditori. In primul semestru, la nivelul intregii tari, numarul cererilor de insolventa a crescut cu 67% pana la 12.492, in spatele acestui fenomen fiind in multe dintre cazuri companii care forteaza plata unor facturi restante chiar si de cateva mii de euro, scrie Business Standard.ro.

Imprumutul de la FMI incepe sa ne coste: 44 mil. euro doar in luna mai. Romania a platit in luna mai o dobanda de 44 de milioane de euro in contul imprumutului FMI din care BNR a incasat la inceputul lunii respective o prima transa de 4,77 miliarde de euro. Costurile acestui acord au inceput sa curga, fiecarui roman revenindu-i o cheltuiala de peste 2 euro intr-o luna chiar daca efectele pozitive sunt putin vizibile, chiar si la nivelul perceptiei de risc asupra Romaniei care creste din nou, fiind mai proasta decat cea privind Ungaria, scrie Ziarul Financiar.

Dan Besciu decontamineaza autostrada Bechtel. Compania Nationala de Auto­strazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va plati catre Euroconstruct suma de 68,12 milioane de lei (16,2 milioane de euro), aceasta din urma fiind obligata ca, in timp de un an, sa decontamineze 17.564 mp, dintre care peste 9.000 chiar pe traseul autostrazii. In zona respectiva, situata pe tron­sonul Campia Turzii – Gilau, a functionat un depozit de substante chimice periculoase apartinand Uzi­nelor Chimice Turda. Solutia ocolirii zonei respective nu a fost agreata de CNADNR, deoarece depozitul cu pricina se intinde pe o suprafata foarte mare, scrie Gandul.

Sapte mituri despre salarii, in vreme de criza. In actualul context economic, cele mai mari dispute din cadrul unei companii au loc la nivelul salariilor. Realist vorbind, in acest an, negocierile vor fi purtate pe tema pastrarii actualului nivel salarial sau chiar a locului de munca si mai putin pe o marire salariala. Din acest motiv, o parte din angajati sustin teoria unor secrete legate de salarii si plata acestora, iar altii apeleaza la o serie de mituri in speranta ca veniturile lor vor spori. In fapt, angajatorii cer performanta si oameni capabili pentru a razbate in vreme de recesiune, iar in cazul in care obtin rezultatele dorite nu vor ezita sa isi rasplateasca angajatii cu o marire de salariu sau cu o prima. Managerii din firme sunt constienti ca ii costa mai putin sa pastreze un om capabil decat sa-l inlocuiasca, scrie NewsChannel.ro.

Specialistii asteapta aprecierea puternica a euro.Euro s-ar putea aprecia pana la 1,46 dolari pe termen mediu, daca moneda unica va trece de nivelul de rezistenta de 1,4122 dolari, sustin specialistii bancii germane de inves­titii „Helaba Landesbank Hessen-Thueringen”. Ralf Umlauf, sef al departamentului de cercetare din cadrul „Helaba”, declara: „In aceste conditii, un curs de schimb de circa 1,46 dolari/euro ar trebui luat in calcul”, scrie Bursa.ro.

BMW S.X Concept, o creatie a designerului roman Iulian Bumbu. BMW S.X Concept este un coupe sportiv creat de designerul roman Iulian Bumbu. Vehiculul reprezinta viziunea personala a artistului despre modul in care ar putea arata generatia viitoare de coupe-uri sport de lux de la BMW. Bumbu considera ca S.X ar putea fi un inlocuitor de succes al actualului model BMW Seria 6. Conceptul este mai lat si cu o garda la sol mai joasa comparativ cu Seria 6, dar are o lungime mai mica decat acesta, scrie StiriAuto.ro.

Porsche Cayman Shooting Brake, doar in jocurile video? Aparitia unui Cayman cu un profil inedit, surprins ruland pe unele sosele europene, a alimentat speculatiile referitoare la proiectul unui nou model Porsche. Lucrurile au fost lamurite rapid: ineditul Porsche cu profil „shooting brake” este un model ipotetic, imaginile sale urmand sa fie folosite in noul joc video Forza Motorsport 3, scrie 24auto.ro.

Roboti militari care se hranesc cu cadavre – viitorul suna “creepy”. Cred ca toata lumea a auzit sau a vazut filmul Terminator, cel in care viitorul este dominat de roboti dornici sa omoare orice suflet de om prins in vizor. Ei bine, viitorul nu suna foarte bine deoarece o companie din Statele Unite colaboreaza cu Pentagonul in vederea realizarii unor roboti autonomi care, pe langa combustibilii conventionali, vor folosi bioenergie pentru a se alimenta , scrie Go4it.ro.

Paulson: „Am salvat America de la un mare pericol”. Fostul secretar al Trezoreriei americane, Henry Paulson, a declarat ca „desi raspunsurile noastre la criza nu au fost perfecte, cred cu tarie ca ele au salvat natiunea de la un mare pericol”. „Mult mai multi americani ar fi fost acum fara joburi, afaceri, economii si un mod de a trai”, a insistat Henry Paulson, cel care a fost acuzat in nenumarate randuri ca este principalul vinovat de falimentul bancii Lehman Brothers, petrecut in septembrie anul trecut, faliment care a dus, practic, la amplificarea crizei, scrie Capital.

Cum sa iti construiesti o afacere in consultanta. Jucatorii din domeniu spun ca 2009 este un an bun pentru lansarea unei afaceri in consultanta, insa prelungirea perioadei de criza economica va duce la o triere a firmelor de profil, rezistand doar cele care se diferentiaza prin calitatea serviciilor. Sanse mai mari de reusita au cei care ofera consultanta pe anumite nise de business. In opinia specialistilor, lansarea unei afaceri in consultanta se dovedeste a fi o alegere inspirata pentru anul acesta. Totusi, in actualul context de piata, exista anumite elemente pe care un antreprenor trebuie sa le aiba in vedere, scrie Startups.ro.

25.000 de someri cu diploma de licenta. Numarul somerilor cu studii superioare a crescut cu 163% in luna iunie fata de perioada similara din 2008, potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Astfel, daca anul trecut se inregistra un numar de circa 9.500 de someri cu studii superioare, in prezent exista peste 25.000 de someri cu diplome de licenta. Motivul? Nu se mai fac angajari, iar somerii cu studii superioare nu vor sa lucreze in institutiile in care sunt plasati de ANOFM, scrie Ziarul Financiar.

Finantare europeana nerambursabila: 5,5 milioane lei pentru 52 de proiecte care au nevoie de solutii IT&C. Unitatea de Management a proiectului Economia Bazata pe Cunoastere (EBC) a selectat cele 52 de proiecte castigatoare care vor beneficia de finantarea nerambursabila acordata prin proiectul e-Crestere!, in valoare de peste 5,5 milioane lei. Cea mai mare pondere in procesul de evaluare au avut-o gradul de relevanta din perspectiva inovarii si gradul de sustenabilitate in raport cu dinamica pietei. „Programul e-Crestere este cu atat mai interesant, cu cat finanteaza viziuni integrate, care iti permit sa cumperi si soft, si cursuri de utilizare, si consultanta pentru implementare si servicii de promovare in mediul online, a explicat Diana Voicu, director de proiect, scrie Romania libera.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro