Sari direct la conținut

Business Report: Cat va mai valora leul la intrarea in zona euro; Milionari din online in vremuri de criza; 100 de ani Bugatti: Veyron in patru exemplare unicat

HotNews.ro

Teama de cutremur face jocurile pe piata imobiliara din Romania. Zvonurile legate de iminenta producere a unor noi seisme in tara noastra este unul dintre factorii care influenteaza decizia clientilor cu privire la achizitionarea unui apartament vechi, in ciuda preturilor competitive ale acestora. Tot mai multi clienti se orienteaza spre locuinte realizate dupa cutremurul din 4 martie 1977, scrie Capital.

Cat va mai valora leul la intrarea in zona euro. Specialistii anticipeaza ca Romania va intra in mecanismul ERM-2 in 2012, la un curs de referinta de 3,9 lei/euro, si va adopta oficial moneda unica in 2015, in linie cu obiectivul autoritatilor, potrivit unui sondaj Reuters, citat de Mediafax. Cel mai ridicat curs de referinta anticipat de analisti pentru ERM-2 este de cinci lei/euro, iar cel mai redus – de trei lei/euro. Raspunsurile analistilor la intrebarea “cand va asteptati ca Romania sa adopte formal euro?” au variat in intervalul 2013-2020, scrie Business Standard.

Presedintele Basescu isi numeste un consilier sef la Concurenta. Pentru mediul de afaceri, Consiliul Concurentei este cea mai importanta institutie publica independenta, raportand direct la Bruxelles. Noul presedinte al Consiliului Concurentei este Bogdan Chiritoiu, seful statului semnand luni decretul de numire a acestuia in functie, pe o perioada de cinci ani, scrie Ziarul Financiar.

Pana unde va merge “mila” Fondului? Evolutia economica din Tarile Baltice a aratat, pana acum, si Romaniei efectele devastatoare ale contractiei creditarii. Prabusirea ratei anuale de crestere a creditului guvernamental, de la 30,1% in februarie la 23,1% in martie, ne arata ca suntem “in grafic” pentru o criza similara. De aici inainte trebuie sa urmarim zona baltica pentru a observa consecintele neindeplinirii conditiilor impuse de FMI. Si sa vedem pana unde poate merge “mila” noilor stapani, scrie Bursa.

Depozite moderne cu bani de la UE. Poti obtine finantare nerambursabila de pana la doua milioane de euro pentru o astfel de investitie. Pentru ca produsele alimentare romanesti sa poata circula in spatiul comunitar, ele trebuie sa fie depozitate la standarde europene de siguranta alimentara. La nivel national, depozitele cu temperatura controlata nu reusesc sa acopere cererea venita din partea procesatorilor, scrie Adevarul.

Acord pe South Stream. Moscova si Sofia vor semna peste doua saptamani acordul privind gazoductul South Stream, a anuntat ieri, la Moscova, premierul rus, Vladimir Putin, alaturi de omologul sau bulgar, Serghei Stanisev, scrie Evenimentul Zilei.

Cum sa iti analizezi concurenta. Focusul pe propriile produse si servicii este foarte important, insa antreprenorii nu trebuie sa piarda din vedere strategia pe care o au concurentii. Pentru a afla informatii, oamenii de afaceri pot folosi resurse oficiale precum studiile de piata sau pot sa apeleze la surse neoficiale, cum sunt clientii si furnizorii competitorilor, scrie Startups.ro.

Leul slab, o amenintare in plus pentru profiturile companiilor pe acest an. Deprecierea puternica a monedei nationale de la finele anului trecut, trend care continua in 2009, va genera pierderi financiare companiilor din Romania si in acest an, au estimat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii firmelor din mai multe zone ale economiei.

Milionari din online in vremuri de criza. Una rece, alta calda. Desi cel mai mare magazin virtual romanesc s-a vandut, poate, cu mai putin decat sperau fondatorii, online-ul autohton inca produce milionari in euro. In general, afacerile online se impart in cateva categorii mari. Publisherii sunt cei care ofera continut, de la cel editorial la multimedia sau entertaintment si castiga, in mare parte, de pe urma publicitatii incasate pe seama activitatii vizitatorilor site-urilor respective. Exclusiv din vanzari castiga site-urile de retail, scrie Capital.

Inca o lovitura pentru dezvoltatorii imobiliari: impozit de 16% pe reevaluarea cladirilor, la vanzare. Ministerul Finantelor a decis ca de la 1 mai rezervele din reevaluarea mijloacelor fixe, inclusiv a terenurilor, efectuata dupa 1 ianuarie 2004, se vor impozita concomitent cu deducerea amortizarii, respectiv la momentul vanzarii. Masura a fost putin discutata, desi se estimeaza ca va aduce cei mai multi bani la buget, respectiv 419 milioane de lei (100 mil. euro), comparativ cu celelalte masuri anuntate de Finante, precum impozitul minim sau limitarea unor deductibilitati, scrie Ziarul Financiar.

Pierderea laptopului, de 100 de ori mai scumpa decat cumpararea lui. Peste jumatate din utilizatori nu-si protejeaza datele confidentiale in eventualitatea pierderii sau furtului laptopului ori stickului USB. De aceea, secrete militare si de serviciu au ajuns in mana unor oameni care au dat cativa banuti pe un produs second-hand. Pretul total generat de inlocuirea unui laptop, detectarea, expertiza criminalistica si pierderea proprietatii intelectuale este de aproximativ 49.246 dolari, scrie Romania libera.

HP dezvaluie linia de laptop-uri ProBook. Hewlett-Packard lanseaza o noua gama de laptop-uri de tip business, pentru utilizatorii din firmele mici si mijlocii. Laptop-ul HP ProBook S este urmasul notebook-ului de tip high-end lansat anul trecut, EliteBook, scrie Chip.ro.

Lansare Citroen C3 Picasso: Eveniment anticriza in buricul targului. Citroen a lansat marti seara (28 aprilie) in Romania cel mai mic exponent din familia de artisti a constructorului auto francez, Citroen C3 Picasso. Evenimentul anticriza, cu multi invitati si cu cel putin la fel de multe sortimente de mancare si de bautura, a avut loc la Orange Concept Store de pe Calea Victoriei din Bucuresti. Mai pe romaneste, fix in buricul targului, scrie StiriAuto.ro.

100 de ani Bugatti: Veyron in patru exemplare unicat. Bugatti isi celebreaza, anul acesta, 100 de ani de existenta, prilej cu care prezinta, cu diferite ocazii, modele jubiliare. Dupa versiunea Bleu Centenaire, prezentata la Geneva, Bugatti a venit la Concorso d’Eleganza Villa d’Este cu o noua versiune jubiliara, formata din patru exemplare Veyron. Fiecare exemplar a fost vopsit intr-o alta culoare, in contrast cu aripile si usile cromate si insotit de exemplare ale faimosului Bugatti Type 35 Grand Prix, un model de curse din perioada interbelica, scrie 24auto.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro