Sari direct la conținut

Business report: Compania americană HanesBrands confirmă că închide fabrica din Curtici"; Persoanele care depun declaraţia unică la Fisc vor plăti peste 8.700 de lei; Blue Air semnează cu Tarom pentru protecția pasagerilor

HotNews.ro
business report, Foto: Colaj foto
business report, Foto: Colaj foto

Persoanele care depun declaraţia unică la Fisc vor plăti peste 8.700 de lei. Asigurarea obligatorie la pensie şi la sistemul asigurărilor sociale de sănătate a persoanelor care estimează că în 2019 vor avea doar venituri extrasalariale cel puţin egale cu plafonul de 24.960 de lei şi care au obligaţia depunerii declaraţiei unice la Fisc se ridică la 8.736 de lei în acest an. Persoanele care estimează că în 2019 nu vor realiza venituri din salarii, ci venituri din activităţi independente şi/sau venituri din drepturi de proprietate intelectuală, care cumulate vor fi cel puţin egale cu plafonul minim din 2019 au obligaţia depunerii declaraţiei unice la Fisc şi plăţii contribuţiilor sociale, scrie Economica.net.

Compania americană HanesBrands confirmă că închide fabrica din Curtici. Producția a fost relocată la o fabrică din Vietnam și la alți producători din Asia. Compania americană HanesBrands, unul dintre principalii producători și distribuitori de lenjerie intimă din România, fostul Rosko Textil, care deține licența pentru brandul Champion, confirmă pentru Profit.ro că închide fabrica din Curtici, precizând că producția a fost relocată la o fabrică deținută de companie în Vietnam și la alți producători de lenjerie intimă din Asia. Fabrica de tricotaje din Zalău a companiei nu a fost afectată de închiderea unității de la Curtici, dezvaluieProfit.ro.

Miza unei piețe de miliarde, gestionată prin ordinele ANAF. Angros-ul de combustibili. Două ordine ale președintelui ANAF emise în 2018 provoacă distorsiuni grave în lanțul de comercializare al produselor petroliere. Miza e controlul unei piețe de câteva miliarde, în ciuda faptului că ANAF își motivează decizia prin necesitatea de-a combate evaziunea fiscală. După ce primul ordin (apărut în august 2018) a fost suspendat în instanțe, a apărut al doilea, în decembrie 2018, cu un text similar. Și împotriva celui de-al doilea ordin (emis în decembrie 2018) instanțele au pronunțat deja 42 de soluții de suspendare, scriecursdeguvernare.ro.

Sinteza modificărilor fiscale la început de an. Noutăți legislative aplicabile din 2019. Anul 2019 a venit cu numeroase noutăți din perspectiva economică, cei doi piloni ai legislației fiscale, Codul fiscal și Codul de procedura fiscală, cunoscând modificări importante, în mai multe domenii. Legea nr. 30/2019 și Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 114/2018 sunt două dintre actele normative care au adus numeroase noutăți cadrului legal autohton, existând, totodată, modificări ale tratamentului fiscal pentru anumite aspecte deja legiferate, scrie Republica.

OUG 114, pe placul unor furnizori de energie. Furnizorii de energie de pe piaţa reglementată sunt câştigătorii Ordonanţei lăcomiei. Este declaraţia lui Niculae Havrileţ, consilier al ministrului Energiei, care spune că tot ei sunt şi cei care au cerut o parte dintre aceste măsuri, fără a menţiona numele lor. Totodată, oficialul arată că vor avea de beneficiat şi consumatorii, pentru că preţurile vor fi plafonate. Piaţa reglementată este acea piaţă în care preţurile sunt stabilite de Autoritatea de Reglementare în Energie. Sunt patru companii care activează pe piaţa reglementată a energiei electrice şi două pe cea a gazelor naturale, scrie Digi24.

Cum negociază Fiscul cu persoanele fizice sau juridice plata datoriilor şi restanţelor. Majoritatea covârşitoare a contribuabililor, persoane fizice sau persoane juridice, plătesc de bună voie taxele şi impozitele către stat, fără a fi nevoie de constrângeri din partea ANAF. În încercarea de a colecta şi mai mulţi bani la buget, Fiscul recurge la „medierea” plăţii datoriilor, etapă premergătoare, însă, executării silite. Doru Dudaş, director general în cadrul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), a afirmat, joi, că autorităţile fiscale au introdus medierea la plată, pentru a creşte conformarea voluntară a contribuabilor, în condiţiile în care a ajuns să încaseze un miliard de lei prin eşalonarea la plată, scrie Adevărul.

Blue Air semnează cu Tarom pentru protecția pasagerilor. Companiile Blue Air și Tarom anunță semnarea a două parteneriate privind protecția pasagerilor în caz de întârzieri și eliminarea formalităților de check-in a bagajelor de cală pentru zborurile cu escală operate de ambele companii. Primul parteneriat între Blue Air și Tarom face referire la protecția pasagerilor în caz de întârziere a cursei. Pe rutele comune și în limita locurilor disponibile la bord, fiecare companie se angajează să accepte biletele de călătorie ale pasagerilor partenerului și transportul acestora la destinația aleasă, scrie Profit.ro.

Ce tramvaie a pregătit Astra Vagoane Arad pentru patru mari orașe din România. Fabrica de tramvaie deţinută de Astra Vagoane Călători Arad ar urma să livreze 62 de garnituri din modelele Imperio şi Autentic în patru mari oraşe din România, în urma licitaţiilor organizate de administraţiile locale şi la care societatea a fost singurul ofertant, în două cazuri existând opţiunea de livrare suplimentară, în total, a încă 28 de tramvaie, scrie Digi24.

Google anunţă investiţii de 13 miliarde de dolari în acest an. Google intenționează să angajeze zeci de mii de oameni în SUA în acest an, prin investiții în noi centre de date și birouri care se vor ridica la 13 miliarde de dolari, a anunţat CEO-ul companiei Sundar Pichai, într-un post pe blogul companiei. Potrivit lui Pichai, investiția de peste 13 miliarde de dolari va duce la o expansiune majoră în 14 state și va crea, de asemenea, peste 10.000 de noi locuri de muncă în Nebraska, Nevada, Ohio, Oklahoma, Carolina de Sud, Texas și Virginia, scrie Economica.net.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro