Sari direct la conținut

Business Report: Coruptia este explicatia crizei; Networking-ul social, o sabie cu doua taisuri; Snobismul romanilor, neinvins de criza; Primele imagini cu Golf VI GTI; Autostrada Comarnic-Brasov, amanata a treia oara, iar Gmail merge si offline

HotNews.ro

Merkel: „Libertatea individuala trebuie limitata”. Desi principiul competitiei este necesar in functionarea mecanismului economiei, statul ramane in utlima instanta gardianul ordinii economice si sociale, motiv pentru care rolul sau este definitoriu in acest mecanism. „Libertatea este o pre-conditie necesara pentru ca pietele sa functioneze. Dar libertatea indviduala trebuie limitata daca ingradeste libertatea altora. O piata complet descatusata nu poate avea o asemenea structura”, a declarat cancelarul german in cadrul Forumului de la Davos, noteaza Capital.

Din vorba in vorba cu… Dorin Boboc: In sase pasi de la proiectare de avioane la pensii. Visul din adolescenta de a proiecta avioane l-a dus peste Ocean, tocmai la New York, unde a lucrat poate la cea mai apropiata de SF companie din lume. Peste noua ani insa, s-a intors in Romania si si-a schimbat radical cariera. A intrat in managementul financiar, iar acum se ocupa de investirea pensiilor private a peste un milion de romani, scrie Ziarul Financiar.

Coruptia este explicatia crizei. Unii dintre participantii Forumului economic de la Davos au incercat sa dea explicatii privind aparitia unei crize de asemenea amploare ca cea pe care o traim. Este cazul economistului japonez Heizo Takenaka care a declarat ca lipsa increderii este principala cauza a defectiunilor aparute in mecanismul economiei, scrie Capital.

Productia auto din Japonia a scazut cu 25,2% in decembrie. Productia auto din Japonia a scazut cu 25,2%, la 725.552 de vehicule, in decembrie fata de anul trecut, in contextul reducerii cererii pe piata de profil, a anutat vineri asociatia constructorilor niponi de automobile (JAMA), relateaza AFP. Potrivit unui comunicat, aceasta este cea mai puternica scadere a productiei de cand datele au inceput sa fie adunate, in 1967. Productia de masini personale a scazut cu 25,1%, la 625.921 unitati, in timp ce numarul camioanelor produse s-a diminuat cu 27,8%, la 89.023 unitati. In acelasi timp, productia de autobuze a scazut cu 0,7%, la 10.608 unitati, arata aceeasi asociatie, scrie Business Standard.

Spa-uri si spatii – controverse de lux. Concept store si spa sunt doua concepte atractive intrate in ultimii ani pe piata romaneasca, dar din pacate gresit intelese in unele cazuri. Desi numarul lor creste (piata spa a crescut cu 50% intr-un an), nu toate cele care se numesc asa se incadreaza in definitie si nu toate arata asa cum le-ar cere-o standardele. De asemenea, de cativa ani se duce o lupta muta intre cateva magazine bucurestene, fiecare sustinand ca a fost primul concept store de la noi. Dezbaterea ar trebui sa fie insa despre care dintre ele e cu adevarat ceea ce sustine. La fel in cazul spa-urilor (in esenta centre de relaxare), care la noi penduleaza intre centre de frumusete si clinici, scrie Ziarul Financiar.

Networking-ul social, o sabie cu doua taisuri. Internetul va ofera o sansa extraordinara de a intra in legatura cu o multime de potentiali clienti si parteneri de afaceri, ceea ce va ofera un avantaj in fata companiilor mai mari. Mai mult, daca incorporati networking-ul social in strategia dumneavoastra de marketing, veti avea numai de castigat. Insa aveti grija cum va comportati online! Site-urile pe care le frecventati si discutiile pe care le purtati va pot eticheta in fata celor cu care faceti sau veti face afaceri, noteaza NewsChannel.ro

Avioane Craiova a primit o singura oferta de privatizare, de la Alenia Aeronautica. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a inregistrat vineri oferta companiei Alenia Aeronautica Italia pentru achizitionarea pachetului majoritar la Avioane Craiova. Totodata, compania EPS Inc.Tinton Falls SUA a solicitat prelungirea termenului de depunere a ofertelor, a anuntat AVAS, scrie DailyBusiness.ro

Raiffeisen International anunta ca filialele grupului vor beneficia de infuzia de capital de la RZB. Raiffeisen International, divizia pentru afacerile din afara Austriei ale Raiffeisen Zentralbank (RZB), a precizat vineri ca infuzia de capital de stat de 1,75 miliarde euro realizata la actionarul sau majoritar va fi benefica pentru toate subsidiarele grupului, relateaza Reuters. „Miscarea nu s-a facut in scopul refinantarii, insa ar trebui sa imbunatateasca, totusi, accesul la mijloace de refinantare pentru toate subsidiarele grupului RZB”, a declarat, pentru Reuters, purtatorul de cuvant al Raiffeisen International, Peter Klopf, noteaza Business Standard.

Criza produce schimbari si in domeniul HR. In contextul crizei economice, piata fortei de munca pare o zona linistita, aflata in expectativa, unde nimeni nu angajeaza si nimeni nu se angajeaza. Prin intermediul specialistilor HR, am incercat sa aflam care este starea de fapt din aceasta zona, cine mai angajeaza si pe ce posturi si care sunt cele mai afectate domenii, anunta NewsChannel.ro

Productia audio-video pentru spoturi publicitare, estimata la 30 mil. euro. Productia audio-video pentru spoturi publicitare reprezinta o piata de circa 30 mil. euro in Romania, furnizorii variind ca dimensiuni de la studiori de apartament pana la mari case de productie, au spus, pentru DailyBusiness.ro, o parte dintre jucatorii de pe piata. Valoarea segmentului de productie video pentru spoturi publicitare s-a ridicat anul trecut la circa 20-25 mil. euro, fiind acoperita aproape integral de casele de productie, a spus Stefan Iacob, directorul de productie al Saga Film, una dintre cele mai mari case de productie din Romania.

Snobismul romanilor, neinvins de criza. Foarte putini conationali se gandesc sa-si adapteze cheltuielile la realitatile economice si financiare actuale. Majoritatea romanilor nu si-au ajustat stilul de viata la criza economica si financiara, chiar daca oamenii din toata lumea strang cureaua. Astfel, 83% dintre romani intentioneaza sa cumpere aceleasi marci de produse ca si pana acum, in defavoarea unora mai ieftine, se arata intr-un studiu realizat de firma de cercetare Synovate, in 18 tari si pe 11.500 de persoane. Dintre statele in care s-a realizat studiul amintim SUA, Marea Britanie, Rusia, Serbia, Taiwan, Olanda sau Danemarca, noteaza EVZ.

Autostrada Comarnic-Brasov, amanata a treia oara. Compania de Autostrazi a decis sa mai dea participantilor la licitatie un ragaz de aproape o luna. Acesta a fost solicitat de constructori, sustine compania. Ministerul Transporturilor si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat ieri decalarea termenului limita de depunere a ofertelor finale pentru procedura de atribuire a contractului de concesiune pentru autostrada Bucuresti-Brasov, tronsonul Comarnic-Brasov, scrie Cotidianul.

Guvernul scumpeste luxul, dar nu spune care. Expertii fiscali despre posibila marire a accizelor: Nu stim care sunt produse de lux, alcoolul e deja accizat cu mult peste nivelul UE, iar tigarile se scumpesc cu 50%. Noul guvern are planuri marete in a face rost de bani la bugetul de stat. Si cum altcumva, daca nu prin ajustarea in avans a accizelor la tutun, alcool si la produsele de lux, privita ca masura de majorare a veniturilor bugetare. Noua guvernare nu stie insa care sunt aceste produse de lux si cu cat ar urma sa fie majorate accizele, scrie Gandul.

Ratele ne dau frisoane.Sapte din zece romani se tem ca nu-si vor mai putea plati ipoteca sau chiria. Sapte din zece romani se tem ca nu-si vor mai putea plati ipoteca sau chiria si ca isi vor pierde banii investiti, iar 32% dintre ei sunt ingrijorati ca ar putea ramane fara loc de munca, potrivit unui studiu realizat in mai multe tari de firma de cercetare de piata Synovate. Potrivit studiului, citat de Mediafax, 32% dintre respondentii din Romania s-au declarat ingrijorati de pierderea propriului loc de munca sau al capului familiei, situatia care se regaseste in aproape toate tarile analizate, in timp ce 25% dintre ei nu au nici o temere legata de situatia actuala a economiei, scrie Gardianul.

Tranzactiile imobiliare aduc mai putini bani statului. Reducerea semnificativa a numarului de tranzactii imobiliare din ultimele patru luni ale anului trecut s-a reflectat si in scaderea valorii impozitelor pe veniturile din tranzactiile imobiliare incasate de catre notari. Potrivit datelor furnizate de catre Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR), impozitele incasate in 2008 de catre notari au totalizat 1,048 miliarde lei, cu 12,33% sub nivelul din 2007, de 1,196 miliarde lei, scrie Adevarul.

Spionat: McLaren P11 surprins in Suedia. Dupa ce parteneriatul Mercedes-McLaren s-a incheiat, britanicii pot lucra full-time la proiectul P11, un supercar menit sa concureze cu Ferrari F430 sau Lamborghini Gallardo. Desi fostii parteneri nu s-au despartit sub cele mai bune auspicii, se pare ca McLaren va folosi totusi un propulsor Mercedes, si anume V8-ul de 6,2 litri de pe modelele AMG, a carui putere va fi crescuta la 550 CP. Deci, P11 va manca asfaltul, caci prima „suta” o va atinge in mai putin de 4 secunde, iar nebunia nu se va opri pana cand acul nu va trece de 320 km/h, noteaza Auto.ro

OFICIAL: Primele imagini cu Volkswagen Golf GTI. Volkswagen a prezentat astazi primele imagini oficiale ale versiunii GTI pentru a sasea generatie a modelului Golf. Versiunea de productie a lui Volkswagen Golf GTI este aproape identica cu prototipul acestui model, prezentat la Salonul Auto de la Paris, in 2008. Principala deosebire consta in faptul ca modelul prezentat in stadiul de concept avea trei usi, pe cand modelul prezentat publicului are cinci usi. Partea inferioara a portierelor a fost netezita, alaturi de linia aripilor. Astfel, masina are un aspect mai putin extravagant, dar deosebit fata de versiunea standard a lui Golf, anunta AutoMarket.ro

Gmail merge si offline. Afla cum poti profita de noua functie. Una dintre cele mai insistent cerute functii pentru Gmail, suportul offline, face incepand de astazi parte din serviciul de e-mail al celor de la Google. Noua functie nu este deocamdata accesibila tuturor. Unii beneficiaza deja de suport offline in Gmail, in timp ce altii o vor vedea la lucru spre sfarsitul saptamanii. Pe scurt, suportul offline iti permite sa folosesti Gmail, cu limitarile de rigoare, chiar si atunci cand nu esti conectat la internet. Gmail va detecta automat daca iti merge sau nu Internetul si va trece in consecinta pe modul online sau offline, noteaza go4it.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro