Sari direct la conținut

Business report: Cum a ajuns România ţara din UE care plătește cele mai mari dobânzi; Dacă OUG 114 rămâne în această formă, vorbim despre Pilonul II la trecut.

HotNews.ro
business report, Foto: Colaj foto
business report, Foto: Colaj foto

Cum a ajuns România ţara din UE care plătește cele mai mari dobânzi la împrumuturile pe termen lung. Eurostat a publicat datele referitoare la criteriul dobânzilor pe termen lung utilizat pentru accesul în Zona Euro (randamentul titlurilor de stat pe piaţa secundară, în termeni bruţi în raport cu taxele, cu maturităţi reziduale aflate în jurul a zece ani, potrivit descrierii indicatorului mcby – Maastricht criterion bond yields – standardizat pentru toate ţările membre). Evoluţia pe perioada 2014 – 2018 arată un trend problematic. România este ţara din UE care a ajuns să plătească anul trecut cele mai mari dobânzi la împrumuturile pe termen lung , cam de patru ori mai mari faţă de media Zonei Euro (EA 19) şi de aproape trei ori şi jumătate nivelul mediu din UE, scrie Cursdeguvernare.ro.

Nu e posibil ca UE să ofere o amânare semnificativă a Brexitului. Ministrul comerțului din Marea Britanie, Liam Fox, a declarat că nu este posibil ca Uniunea Europeană să ofere Regatului Unit o amânare semnificativă a Brexit-ului din cauza apropiatelor alegeri europene de la sfârșitul lunii mai, informează duminică Reuters, citat de Agerpres. Fox a apreciat că este „cât se poate de posibil” ca Regatul Unit să părăsească blocul comunitar la data stabilită, 29 martie, dar că ar putea fi nevoie de o prelungire a perioadei de negociere, conform articolului 50, pentru ca ieșirea din UE să fie una lină, scrie Profit.ro.

Dacă OUG 114 rămâne în această formă, vorbim despre Pilonul II la trecut. Ordonanţa 114 este cel mai rău lucru din ultimii 20 de ani din business, iar dacă ea rămâne în această formă, se poate spune că vorbim despre Pilonul II la trecut, susţine Dragoş Neacşu, CEO Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri de investiţii din România. În cadrul emisiunii „În faţa ta”, de la Digi 24, Dragoş Neacşu a spus că vede această ordonanţă drept „un îndemn”: „Nu mai suntem interesaţi de business-ul vostru şi avem alt plan”, a spus el, precizând că nu ştim care este acel alt plan, potrivit Adevărul.

O afacere românească unică în lume. Astăzi la „România Fast Forward” vă spunem povestea unor antreprenori români care au creat prima bibliotecă publică din lume ce închiriază cărţi angajaţilor din companii. Iar această bibliotecă pentru corporatişti s-a dovedit a fi o idee de succes. Antreprenorii nu s-au gândit la bani, nu este o reuşită financiară, ci doar un proiect ambiţios de popularizare a cititului în companii. Şi au reuşit. Sergiu Voicu a mers să cunoască oamenii din spatele proiectului Bookster, scrie Digi24.

Situaţie incertă pentru culturile de toamnă. Condiţiile de plantare pentru culturile de iarnă au pus anul trecut fermierii români în dificultate. Primele estimări indică faptul că suprafeţele cultivate în toamnă cu rapiţă s-au înjumătăţit, fermierii replantând cu porumb, floarea soarelui sau grâu, scrie Economica.net.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro