Sari direct la conținut

Business Report: Fratii Micula sunt executati silit pentru 25,9 milioane de euro; Vacanta in ciuda crizei din Romania: 30.000 de euro pentru 25 de zile; Diferenta dintre COO-ul si CEO-ul Sarbu: 600.000 de dolari anual, iar Jaguar XKR decapotabil tunat de Arden

HotNews.ro

Vacanta in ciuda crizei din Romania: 30.000 de euro pentru 25 de zile. Nu mai putin de 30.000 de euro au cheltuit doi romani pe o vacanta de vis de 25 de zile cu servicii luxury, care a cuprins mai multe destinatii, precum Peru, Amazon, Ecuador si Galapagos. Pachetul turistic a fost vandut de Eturia, o companie de pe piata romaneasca specializata in turism „tailor made”, varianta in care pachetul este realizat in functie de cerintele si dorintele clientului, scrie Capital.

Datoriile marilor firme la stat au explodat. Fratii Micula sunt executati silit pentru 25,9 milioane de euro. Firmele fratilor Micula au acumulat datorii la stat de peste 25,9 milioane de euro. Lista Finantelor cu datornici in executare silita a fost populata in premiera cu o serie de societati de leasing printre care Raiffeisen si Tiriac. Datoriile multora dintre societati au urcat vertiginos in ultimele patru luni. Astfel, daca in lista precedenta, din martie, European Drinks figura cu o datorie, numai la bugetul de stat, de 6 milioane de lei, la 30 iulie aceasta a sarit de 10 milioane de lei, scrie Money.ro.

Diferenta dintre COO-ul si CEO-ul Sarbu: 600.000 de dolari anual. Promovarea lui Adrian Sarbu din functia de COO in cea de CEO al Central European Media Enterprise (CME), grup american ce controleaza compania Pro Tv, i-a adus acestuia un plus de 600.000 de dolari la salariul anual, potrivit unei note a CME catre investitori, dar si posibilitatea de a-si dubla veniturile in functie de atingerea obiectivelor companiei, scrie Business Standard.

Reportaj Ziarul Financiar: Cum cauta Petrom petrolul din Marea Neagra cu un „monstru marin” de 160 mil. dolari. Vasul cu care Petrom va radiografia adancurile Marii Negre a ajuns in portul Constanta, iar in zilele urmatoare acesta se va deplasa in perimetrul de 3.000 de kilometri patrati unde se vor desfasura lucrarile de seismica. Un echipaj de 50 de oameni, din care 25 au salarii incepand de la 80.000 de dolari pe an, va culege datele care-i vor permite Petrom sa ia o decizie majora: sa faca sau nu un pariu cu Marea Neagra pe resursele care se pot ascunde acolo.

Solutia propusa de banci si brokeri pentru rate mici: ipotecati casa. Ratele la credite dar si numarul imprumuturilor luate de o persoana sau de o familie pot fi semnificativ reduse prin consolidarea lor, adica prin contopirea creditelor intr-unul singur. Brokerii recomanda aceasta solutie celor care au in derulare mai multe imprumuturi negarantate, inclusiv carduri de credit, care sunt inlocuite cu unul singur, garantat cu ipoteca si automat si cu o dobanda mai mica, scrie Gandul.

Guvernul creste punctul de pensie si pensia minima. In plina criza, dar conform cu legea, de la 1 octombrie 2009, punctul de pensie va creste cu 2%, iar pensia minima de la 300 de lei, la 350 de lei. La jumatatea anului, bugetul de pensii inregistra un deficit de 1,5 miliarde de lei, depasind cu 177 de milioane de lei estimarea pentru intreg anul curent, scrie Bursa.

Interviu Johan Allgoth: „Industria media nu e capabila sa creeze noi modele de business”. Johan Allgoth este membru fondator al organizatiei suedeze „The Pirate Bureau”, care militeaza pentru gratuitatea informatiei si a culturii, membru al Partidului Piratilor din Suedia si co-fondator al Pirate Bay. A fost implicat in razboiul informational legat de conflictul din Iran, transformand Pirate Bay in Persian Bay si oferind ajutor celor din interiorul Iranului. De cateva luni, s-a hotarat sa se mute in Bucuresti, dupa ce a fost sedus de atmosfera culturala clujeana, si spera ca abilitatile lui de strateg al internetului il vor ajuta sa se implice in proiecte locale. „E mai bine ca oamenii sa ia decat sa astepte sa li se dea. Fostul strategist pe Google Europa spunea ca dreptul la internet ar trebui sa fie recunoscut in constitutiile statelor”, declara Johan Allgoth intr-un interviu pentru Capital.

Jaguar XKR decapotabil tunat de Arden. Tunerul german Arden a prezentat o versiune proprie a modelului decapotabil Jaguar XKR cu propulsor de 5.0 litri. Masina tunata a fost inzestrata cu un sasiu modificat, jante de 21 de toli din aliaj, precum si un nou sistem de esapament sport, din otel inoxidabil. Arden a marit puterea dezvoltata de motor (510 CP) cu 30 CP si cuplul (625 Nm) cu 50 Nm, scrie StiriAuto.ro.

Kia Ceed facelift va fi prezentata la Frankfurt. Una dintre noutatile anuntate de Kia, pentru apropiatul Salon Auto de la Frankfurt, din aceasta toamna, este versiunea revizuita a compactei Ceed. Primele imagini oficiale, date publicitatii de constructorul sud-coreean, ne dezvaluie un look exterior ceva mai agresiv, gratie calandrului, parasocurilor si grupurilor optice redesenate. Lungimea totala a masinii este acum mai mare cu 25 mm, tocmai prin restilizarea parasocurilor, scrie 24auto.ro.

Analiza: Vara va topi profiturile bancilor. Profitul sistemului bancar se va micsora in cel de-al treilea trimestru al anului, din cauza cresterii portofoliului de credite neperformante si a scaderii veniturilor din operatiuni financiare. In primele trei luni din 2009, bancile au inregistrat o pierdere de 50 milioane de euro, in timp ce, in intervalul aprilie-iunie, castigul raportat a fost de peste 70 milioane de euro, scrie Business Standard.

Raiul preturilor la masini s-a incheiat: Dealerii scumpesc masinile pentru ca au terminat stocurile. Preturile masinilor au inceput sa creasca in ultimele doua luni pe masura ce dealerii marcilor de volum si-au redus stocurile si implicit discounturile s-au micsorat, potrivit jucatorilor din piata auto. „De la inceput a fost gresita politica de reduceri de preturi. Masinile nu se vand pentru ca nu se dau discounturi, ci pentru ca nu exista finantare”, a declarat Viorel Niculescu, fostul sef al Romcar, importatorul Ford in Romania, scrie Ziarul Financiar.

Cine castiga de pe urma spitalelor private. Care este limita superioara a banilor pe care un pacient ii poate cheltui pe sanatate intr-un an? Investitorii din domeniu si-au dat seama ca nu isi pot raspunde la aceasta intrebare pana nu ii vor oferi pacientului toate serviciile de care ar putea avea nevoie. De la diagnostic si tratament la tot pasul pana la servicii de chirurgie estetica si spitale din ce in ce mai complexe, scrie Business Magazin.

Comunicarea online dintre firme si clienti. Pentru unele companii, scrisorile trimise in casuta postala de acasa a clientilor nu mai reprezinta o modalitate suficienta de comunicare. Aceste firme cauta sa aiba deschise cat mai multe linii dialog cu consumatorii si folosesc canale precum telefonul mobil, e-mail-ul, chat-ul, retelele sociale, blogging-ul, microblogging-ul sau instant messaging-ul, scrie Startups.ro.

Facebook a cumparat FriendFeed. Reprezentantii firmei care administreaza portalul social Facebook au anuntat ieri seara achizitionarea site-ului web FriendFeed, caracterizat de expertii spatiului virtual drept o varianta imbunatatita a cunoscutei platforme de micro-blogging Twitter. FriendFeed, inaugurat in 2007, a fost primul site care a propus un flux de mesaje actualizat in timp real si un buton pentru marcarea postarilor preferate de catre utilizatori, scrie Evenimentul Zilei.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro