Sari direct la conținut

Business report: Jeff Bezos continuă să vorbească despre moartea inevitabilă a companiei: „Amazon va intra în faliment”; Primăria Capitalei vrea să cumpere apartamente nevândute de zece ani; 10 previziuni pentru 2019

HotNews.ro
business, Foto: Hotnews
business, Foto: Hotnews

„Amazon va intra în faliment”. Jeff Bezos continuă să vorbească despre moartea inevitabilă a companiei. CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a vorbit în repetate rânduri despre moartea inevitabilă a companiei sale, iar conform convingerii lui, firmele mari tind să trăiască doar pentru „decenii”. Bezos a spus chiar că speră că va muri înainte de falimentul companiei pe care a crescut-o. Jeff Bezos a înfiinţat Amazon în 1994, iar de atunci a devenit un „monstru” de tehnologie – momentan cea mai valoroasă companie din lume – care l-a transformat în cel mai bogat om din istoria modernă, scrie Mediafax.

Primăria Capitalei vrea să cumpere apartamente nevândute de zece ani şi care mai au nevoie de lucrări. Primăria Capitalei supune aprobării în şedinţa din 12 decembrie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) un proiect de hotărâre prin care se doreşte cumpărarea a 19 apartamente pentru persoanele care urmează să fie evacuate din clădirile cu bulină, ce necesită lucrări de consolidare. Primăria Capitalei s-a mişcat rapid în achiziţia acestor locuinţe, asta după ce în şedinţa din 22 noiembrie a fost aprobat un proiect prin care se dădea undă verde la demarerea procedurilor de identificare şi negociere. Rapoartele de evaluare a celor 19 apartamente datează din 23, respectiv 28 noiembrie, scrie Economica.net.

10 previziuni scandaloase pentru 2019. Previziunile scandaloase aparţin Saxo Bank, companie de investiţii şi tranzacţionare, care lansează în fiecare an zece astfel de anunţuri, evenimente improbabile, dar care – dacă s-ar întâmpla – ar avea efecte majore pe pieţele financiare. În 2019, nivelul nesustenabil al datoriei publice, revolta populistă, creşterea ratelor dobânzilor din partea Băncii Centrale Europene şi scăderea lichidităţii vor redeschide dezbaterea europeană cu privire la modalitatea de a face faţă unei noi crize. Germania nu va lăsa zona euro să se prăbuşească şi va relua monetizarea, scrie Gândul.

Bitcoin a continuat să scadă abrupt săptămâna trecută și a atins minimul ultimelor 15 luni, sub pragul de 3.500 de dolari. Declinul accentuat al bitcoin a continuat săptămâna trecută: cea mai cunoscută criptomonedă a pierdut circa 17% din valoare și a scăzut sub pragul pishologic de 3.500 de dolari. În tranzacțiile de vineri, bitcoin a coborât la mai puțin de 3.300 de dolari, cel mai mic preț din ultimele 15 luni. Perioada recentă a fost plină de turbulențe pentru bitcoin, criptomoneda fiind în scădere cu 14% de la începutul lunii decembrie, după un declin de aproape 37% în noiembrie. Potrivit datelor CoinDesk, noiembrie a marcat cea mai slabă evoluție a bitcoin din aprilie 2011. Totodată, prețul actual al bitcoin este de circa 5 ori mai mic decât cel de acum un an, când moneda virtuală se tranzacționa la circa 16.600 de dolari, scrie Profit.ro.

România, trimisă în judecată pentru că nu a recuperat ajutoarele de stat de la Fraţii Micula. Comisia Europeană a decis să trimită România în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru nerespectarea obligaţiei de a recupera în integralitate de la Viorel şi loan Micula şi de la grupul lor de societăţi ajutoare de stat ilegale în valoare de până la 92 de milioane euro, în conformitate cu decizia Comisiei din 2015. Printr-o hotărâre arbitrală pronunţată în decembrie 2013 (Micula/România) s-a constatat că, prin retragerea, în 2005, a unei scheme de încurajare a investiţiilor, cu patru ani înainte de expirarea sa prevăzută pentru 2009, România a încălcat un tratat bilateral de investiţii încheiat între România şi Suedia. România a anulat schema de ajutoare ca parte a procesului de aderare la UE în vederea respectării normelor UE privind ajutoarele de stat în legislaţia sa naţională, scrie Adevărul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro