Business Report: Reabilitarea termica, un business de 11 mld. euro; Reteaua "Broker", controlata cu pusca la picior; Dacia duce la Geneva un concept Coupe Sportiv , iar Rolls-Royce dezvaluie "Baby Phantom"
Unul dintre clientii de lux ai bugetului saraceste cu 1 mld. €. Firmele petroliere se asteapta sa inregistreze, in acest an, o scadere a vanzarii carburantilor cu pana la 20%, ceea ce inseamna incasari mai mici cu aproximativ un 1 mld. euro, ceea ce slabeste una dintre cele mai mari surse de venit la bugetul de stat – accizele, conform datelor centralizate de Business Standard. In spatele acestei estimari sumbre care loveste o industrie de 5 mld. euro pe an stau drept cauze blocajul finantarilor, care a dat o lovitura vanzarilor de pe piata auto, dar si parcurile firmelor de leasing, in crestere de la o zi la alta, in conditiile in care tot mai multe companii, dar si particulari, renunta la masinile achizitionate in acest mod.
Reteaua „Broker”, controlata cu pusca la picior. Petru Prunea, presedintele casei de brokeraj „Broker” Cluj (suspendata din activitate in mod bizar, de CNVM) ne-a informat ca, ieri, Comisia a stabilit necesitatea prezentei politistilor la controlul celor cinci sucursale pe care s-a decis sa le controleze, scrie Bursa.
Fratii Negoita cauta 5 ha de teren pentru un hotel de 1.000 de camere pe litoral. Fratii Negoita, proprietarii hotelului Rin Grand din Capitala, se gandesc sa construiasca un hotel de 1.000 de camere pe litoral, care sa cuprinda si un mall si o baza sportiva, valoarea investitiei fiind estimata de cei doi antreprenori la 150 mil. euro, scrie Ziarul Financiar.
Reabilitarea termica, un business de 11 mld. euro. Firmele care se vor inscrie in programul national de reabilitare termica a cladirilor, ce include 3 milioane de apartamente, ar putea avea acces la o afacere de 11 mld. euro, cat estimeaza autoritatile ca este necesar. Guvernul Boc da unda verde uneia dintre cele mai rentabile afaceri post-revolutionare, scrie DailyBusiness.ro.
Ce preferati, usa sau curba de sacrificiu? Obligate sa reduca masiv cheltuielile, companiile ar trebui sa evite cu orice pret disponibilizarile, avand la indemana solutii mai eficiente, precum diminuarea pachetelor salariale. Doar 1% opteaza, insa, pentru aceasta masura, scrie Capital.
Locuintele ale caror contracte au fost anulate vor intra pe lista imobilelor de inchiriat. Locuintele noi din Bucuresti ale caror rezervari si antecontracte au fost anulate pe parcursul anului trecut, din cauza ca persoanele care doreau sa achizitioneze respectivele unitati nu mai sunt eligibile pentru contractarea unui credit ipotecar, vor intra, in acest an, pe lista spatiilor rezidentiale destinate inchirierii, se arata in cel mai recent raport de piata al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis-Eurisko, citat de Business Standard.
Criza face din apartament farmacie si din vila restaurant. Cererea pentru inchirierea de locuinte si spatii comerciale ramane constanta, astfel ca proprietarii de vile si apartamente pot recupera din investitie prin inchirierea lor ca spatii comerciale. In functie de imobil, acesta poate fi transformat in birou notarial, farmacie, magazin si chiar restaurant, scrie Cotidianul.
Expertii Kaspersky Lab atrag atentia asupra celor mai periculoase amenintari informatice ale anului 2009. Expertii in securitate informatica ai Kaspersky Lab atrag atentia asupra celor mai periculoase amenintari care vor afecta utilizatorii de PC-uri in 2009. Acestea provin in special de pe internet si sunt in mare masura influentate de factorul uman. Una dintre cele mai frecvente metode de infectare a PC-urilor este prin intermediul dispozitivelor de stocare de tip flash USB, CD sau DVD, scrie Bursa.
Analistii: Decizia Bancii Nationale e doar un „semnal” cu impact psihologic. Analistii considera ca decizia BNR de a relaxa politica monetara prin reducerea dobanzii-cheie la 10% este mai mult un „semnal” cu privire la posibilitatea continuarii acestei tendinte pe parcursul anului, masura avand un impact psihologic pozitiv, insa limitat asupra pietei, scrie Ziarul Financiar.
Motoarele economiei se muta spre tarile in curs de dezvoltare. Potrivit studiului „Tendinte majore la nivel global in 2009”, realizat de Ernst & Young, motorul dezvoltarii s-a deplasat din randul tarilor puternic industrializate spre est. Constatarea vine din faptul ca in topul companiilor, realizat de Forbes la nivel global, in urma cu zece ani doar 20 de firme proveneau din tarile in curs de dezvoltare, in timp ce in 2007 au fost prezente 70. In aproximarea Ernst & Young, peste alti zece ani aceste tari vor avea o pondere de o treime din toata lista, scrie Capital.
Rolls-Royce dezvaluie „Baby Phantom”. Deocamdata se stie doar ca Rolls-Royce lucreaza de ceva timp la un nou model, mai scurt cu 50 cm decat Phantom. Constructorul britanic a confirmat, de altfel, cu ceva vreme in urma, existenta acestui proiect, publicand si doua schite cu viitorul model de intrare in gama, al carui nume de cod este RR4. Dupa care s-a cam asternut tacerea asupra acestui subiect, scrie 24auto.ro.
Dacia duce la Geneva un concept Coupe Sportiv. Nu mai este un secret pentru nimeni ca Dacia are pregatit un concept nou pentru salonul auto de la Geneva. In presa internationala au aparut deja o serie de imagini, insa toate sunt detalii ale viitorului concept. Fotografiile prezinta faruri care integreaza LED-uri si stopuri cu adevarat demne de o masina concept. Logo-ul lansat anul trecut odata cu Dacia Sandero este surprins pe grila fata a conceptului, intr-una din fotografii, scrie StiriAuto.
Sase versiuni pentru Windows 7. Daca va gandeati ca Microsoft si-a invatat lectia cu Vista, veti fi dezamagiti. In ciuda faptului ca Windows 7 beta a primit aprecieri pozitive, in general, anuntul ca Microsoft intentioneaza sa lanseze sase versiuni diferite i-a socat pe specialistii din domeniu, scrie Chip.ro.