Sari direct la conținut

Business Report: Tinerii bucuresteni – Mai bine someri, decat cu salariu mic; MyAir a murit, companiile aviatice impart mostenirea; Ambasadorul Marii Britanii – Dupa Ford, la Craiova vor veni si investitorii britanici; Ce trebuie sa stiti cand contractati o firma de constructii

HotNews.ro

Bancile preiau locuinta, daca nu primesc garantia de la stat. Bancile vor prelua casele cumparate prin credite garantate de stat, daca Fondul de Garantare pentru IMM va refuza sa plateasca garantia, si nu vor mai fi obligate sa respecte unele criterii pe intreaga durata a contractului, precum conditiile de prudentialitate bancara si acoperirea teritoriala, scrie Capital.

MyAir a murit, companiile aviatice si de autocare impart mostenirea. Falimentul companiei low cost MyAir i-a facut pe competitori sa se grabeasca in a prelua unele curse operate de aceasta. In acelasi timp, patronii de firme de autocare isi freaca mainile de fericire. La nici 24 de ore dupa ce s-a anuntat oficial ca firma italiana de transport aerian low cost a intrat in faliment, ungurii de la Wizz Air au si anuntat ca din septembrie vor inaugura doua noi rute din Bucuresti catre Catania si Bologna, anunta Gandul.

Creditele se imputineaza, depozitele bancare se inmultesc. Sectorul neguvernamental se imprumuta mai putin si prefera sa economiseasca. Volumul creditelor acordate de banci populatiei si firmelor a scazut pentru a patra luna la rand in iunie, cu 0,5% fata de luna precedenta, la 198,06 miliarde de lei (47,1 miliarde de euro), ritmul anual de crestere coborand la 11,2%, in termeni nominali, de la 15,9% in mai, arata datele BNR, scrie Cotidianul.

Mai bine someri, decat cu salariu mic. Tinerii bucuresteni spun ca scoala nu raspunde nevoilor din piata muncii, iar principala cerinta a angajatorilor nu este pregatirea profesionala, ci experienta, se arata intr-un studiu realizat de Fundatia Societatea Civila pentru Reforma Morala (SCRM). Circa 76% dintre respondenti nu au incredere in utilitatea scolii pentru obtinerea unui job. Impresia le este influentata si de interactiunea pe care tinerii au avut-o cu angajatorii, potrivit Evenimentul Zilei.

Greseli in accesarea fondurilor. Pentru ca cererea de finantare sa nu fie respinsa, solicitantii trebuie sa respecte toate conditiile din ghid. Documentatia incompleta, supraestimarea costurilor eligibile si calculul incorect al bugetului sunt cele mai des intalnite greseli in atragerea fondurilor. Multi dintre cei care au solicitat sprijin nerambursabil de la Uniunea Europeana sunt de parere ca procedura de accesare a finantarii este prea birocratica, iar intocmirea dosarului presupune un procedeu extrem de laborios, informeaza Adevarul.

Foamea de bani a impins Guvernul la granita deficitului convenit cu FMI. Finantele s-au imprumutat, in primele sapte luni, de peste 5 mld. euro, in incercarea de a acoperi golurile din bugetul de asigurari sociale, plata salariilor din sistemul public sau chiar sumele restante pe care le are fata de companiile private la rambursarile de TVA. Suma de 5 mld. euro se apropie, ca valoare, de tinta de deficit bugetar de 4,6% din PIB, agreata de Bucuresti cu creditorii externi, FMI si Comisia Europeana, scrie Business Standard.

Ambasadorul Marii Britanii: Dupa Ford, la Craiova vor veni si investitorii britanici. Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett, a afirmat ca activitatea producatorului american de automobile Ford la Craiova va contribui, in pofida crizei economice, la „atractivitatea orasului” pentru investitorii britanici. „In pofida crizei financiare, Craiova ramane atractiva pentru investitorii britanici”, a declarat Barnett, citat de Ziarul Financiar.

Dupa unsprezece ani, din nou ancheta pe Romag` 98. Dupa unsprezece ani, controversatul program agricol Romag` 98, care nu a functionat niciodata, dar in urma caruia statul roman a fost pagubit cu 80 de milioane de dolari, face, din nou, obiectul organelor de ancheta, dupa ce Parchetul de pe langa Curtea Suprema a dispus, acum ani buni, neinceperea urmaririi penale pentru artizanii acestei afaceri, anunta Bursa.

Ce trebuie sa stiti cand vreti sa contractati o firma de constructii. Piata de constructii se afla intr-un an greu, cu multe restructurari si o lipsa de lichiditati. Programele guvernamentale nu ofera o gura de oxigen acestui sector, iar „Prima Casa” ii lasa reci pe tinerii care vor o locuinta. Astfel, construirea unei case poate fi una dintre cele mai satisfacatoare alegeri, in detrimentul cumpararii unei locuinte de-a gata, informeaza NewsChannel.ro.

Cum alegi un spatiu comercial stradal. Traficul pietonal, zona din oras, vadul sau vizibilitatea in care se afla spatiul – acestea sunt cele mai importante criterii de selectie in alegerea unui suprafete comerciale stradale. Comerciantii trebuie sa tina cont ca este nevoie de aproximativ un an pana cand clientii se obisnuiesc cu prezenta unui nou magazin intr-o zona stradala, potrivit Startups.ro.

Prima Casa intarzie si 2 luni: „Stiti cum e cand lucrezi cu statul”. Procesul de aprobare al unui credit Prima Casa poate intarzia pana la 2 luni, informeaza in sucursale ofiterii de credit ai bancilor, in contradictie cu autoritatile, care afirma ca aprobarea creditului se face in circa 2 saptamani. Pe langa perioada de acordare, exista insa si alti factori care tin programul pe loc. Reprezentantii bancari sustin ca implicarea Fondului National de Garantare a Creditului pentru IMM-uri si nivelul mare al cererii fac practic imposibila aprobarea dosarelor de credit in 2 saptamani, transmite DailyBusiness.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro