Sari direct la conținut

Business report: Top latifundiari pe terenul statului. Paul Florin Stănescu, naşul lui Dragnea junior, are a treia cea mai mare exploataţie agricolă; Guvernul dă pe salarii și pensii peste 85% din ce strânge din venituri fiscale și contribuțiile sociale; Primele imagini cu Ford Puma, care va fi produs la Craiova

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

Guvernul dă pe salarii și pensii peste 85% din ce strânge din venituri fiscale și contribuțiile sociale. Cheltuielile cu salariile și asistența socială, categorie care include și pensiile, au ajuns la cel mai ridicat nivel începând din septembrie 2010 în funcție de ponderea pe care o au în veniturile fiscale și din contribuții colectate de stat. Un dezechilibru mai amplu decât cel de acum a fost înregistrat cel mai recent în septembrie 2010, când România era în plin acord cu FMI, ia autoritățile anunțaseră de puțin timp măsuri de austeritate, cum au fost majorarea TVA de la 19% la 24% și reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, potrivit Profit.ro.

Top latifundiari pe terenul statului. Paul Florin Stănescu, naşul lui Dragnea junior, are a treia cea mai mare exploataţie agricolă. Fondul de investiţii Al Dahra Holding din Emiratele Arabe Unite, un grup de oameni de afaceri libanezi şi omul de afaceri Paul Florin Stănescu deţin, în momentul de faţă, cele mai mari suprafeţe de teren arabil luat în arendă de la stat. Împreună controlează 99,3 mii de hectare, adică aproximativ o treime din terenul pe care Agenţia Domeniilor Statului îl administrează. Paul Florin Stănescu este naşul de cununie al lui Valentin Dragnea, fiul liderului PSD Liviu Dragnea, potrivit Economica.net.

Oare ce n-o fi în ordine aici? Țara cu creşterea cea mai rapidă, unde scade numărul întreprinderilor cu creştere rapidă. Conform datelor publicate de Eurostat, România (deşi lider la creşterea PIB, cu 7%) s-a situat în 2017 la coada clasamentului UE în ceea ce priveşte evoluţia numărului de întreprinderi cu creştere rapidă. Valoarea de -2% consemnată ne-a plasat pe locurile 24-25 din 28 de state membre, alături de Marea Britanie. Asta raportat la o medie europeană de +6% şi după un avans record consemnat în 2016, de +34%, potrivit cursdeguvernare.ro.

Reuters: Proiectele de gaze de la Marea Neagră atârnă de un fir de aţă. Noile reguli din România ajută Gazprom. Noile reglementări adoptate de autorităţile române în domeniul energiei riscă să submineze planurile companiilor de a dezvolta proiecte mari de gaze offshore în Marea Neagră, punând în pericol venituri de miliarde de dolari şi anulând şansele de a concura cu gazul rusesc adus de Gazprom, scrie Reuters., citat de Adevărul.

Primele imagini cu Ford Puma, care va fi produs la Craiova. Ford a prezentat la Amsterdam numele noului SUV care va fi produs la Craiova, dar și o siluetă a acestuia, în penumbră, fiindu-i, parcă, teamă să-l expună brusc publicului. Este o premieră din acest punct de vedere, ca un model să fie gata de lansare și să fie expus doar cu lumina stinsă jurnaliștilor. Ford Puma este al doilea model al companiei care va fi produs la Craiova și, din ce în ce mai probabil, singurul care va rămâne acolo, potrivit Profit.ro.

Polița RCA pe o lună ar putea dispărea anul acesta. Varianta încheierii unei polițe RCA pe o lună ar putea dispărea anul acesta din legislație. Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, susține că această practică a avut doar consecințe negative asupra pieței asigurărilor, că polița RCA pe o lună a fost „o eroare’. Motivul? Nu toți cetățenii care optează pentru această variantă își reînnoiesc lunar asigurarea de răspundere civilă auto, astfel că mulți ajung să circule pe drumurile publice fără a avea RCA valabil, scrie auto-bild.ro.

Un turn de 320 de metri dintr-un orăşel danez va deveni cea mai înaltă clădire din Europa. Orășelul danez Brande, cu doar 7.000 de locuitori, va deveni gazda celui mai înalt turn de birouri din Europa, după ce compania de fashion Bestseller va dezvolta un turn de birouri de 320 de metri, care va deveni sediul firmei. Compania a anunțat proiectul în 2018, iar ca designer a fost desemnată firma de arhitectură Dorte Mandrup, potrivit Economica.net.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro