Business Report: Ultima zi a unui CEO de 200 milioane de euro; Nu au facultate, dar castiga peste 1.000 de euro lunar, iar Maybach Zeppelin, limuzina cu odorizant de 4.000 de euro
Jocul Austriei cu statele Estului: Salvati voi pietele, si atunci noi vom salva bancile! Vizita ministrului austriac de Finante, Joseph Proll, ieri, la Bucuresti, indica o noua etapa a jocului de interese facut de Austria, ale carei banci controleaza peste jumatate din activele pietei bancare din Romania si domina regiunea Europei Centrale si de Est. Retorica afisata de seful austriac al finantelor si cea a principalelor banci, Erste si Raiffeisen, arata ca austriecii doresc ca statele din regiune unde bancile austriece au expunere mare sa asigure lichiditatea necesara sistemelor, in timp ce raspunderea capitalizarii bancilor-mama, implicit a subsidiarelor locale, sa revina Vienei, scrie Business Standard.
Pentru South Stream, Gazprom a ales Bulgaria. Gigantul energetic rus Gazprom a ales sa foloseasca o parte din infrastructura de transport a Bulgariei pentru dezvoltarea proiectului South Stream. Potrivit ministrului bulgar al Economiei si Energiei, Petar Dimitrov, conducta va lega Rusia de Bulgaria pe sub Marea Neagra, anunta Capital.
Nu au facultate, dar castiga peste 1.000 de euro lunar. Sudorii, maistrii, constructorii, electricienii, mecanicii auto sau frigotehnistii, angajati care nu au studii superioare, pot castiga pe luna si peste 1.000 de euro net, potrivit unei analize realizate de Ziarul Fianciar. La acestia se adauga agenti de vanzari sau specialisti IT care elaboreaza aplicatii web care si ei pot castiga comparabil cu un absolvent de automatica si calculatoare, cibernetica sau finante-banci.
Ultima zi a unui CEO de 200 milioane de euro. Paul Nuber, unul dintre cei mai vechi executivi expati din Romania, recunoaste, in una dintre ultimele sale zile petrecute in Romania, dupa cinci ani de activitate la filiala locala a Nestle, ca a purtat negocieri cu trei companii locale, in vederea extinderii companiei elvetiene si pe alte segmente de piata, evitand sa dea detalii. Negocierile nu au fost finalizate, deoarece, intotdeauna, au aparut probleme de ultim moment, care au intrerupt discutiile, scrie Business Standard.
Cat muncim ca sa vorbim la mobil. Un roman cheltuieste in medie 320 de dolari pe an cu serviciile si produsele de telefonie mobila, au declarat pentru EVZ surse din piata. Aceste costuri includ preturile telefoanelor achizitionate, ale cartelelor preplatite si ale abonamentelor, precum si alte produse, servicii si accesorii telecom, scrie Evenimentul Zilei.
Probleme si la o alta sucursala „Broker”. O parte din fenomenele nedorite intalnite la sucursala din Deva a intermediarului „Broker”, au fost constatate de catre corpul de control al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si la o alta sucursala, scrie Bursa.
Polonia vinde companii de stat pentru a face rapid rost de bani. Guvernul polonez vrea sa vanda cateva companii de stat, pentru a putea salva bugetul pe anul in curs. Potrivit ministrului de stat al Trezoreriei, Aleksander Grad, pachetele de actiuni se vor vine unor investitori strategici. Potrivit estimarilor guvernamentale, ar urma sa intre la bugetul de stat circa 12 miliarde de zloti (2,6 miliarde euro), scrie Capital.
Participativ sau autocrat? Afla ce tip de manager esti si cum poti administra stresul „de criza”. Doua dintre cele mai raspandite tipuri de manageri, din punct de vedere al stilului de conducere, sunt cel autocrat si cel participativ. Cativa psihoterapeuti au explicat, pentru DailyBusiness.ro, cu ce probleme se pot confrunta acestia in perioadele stresante de la birou si cum le pot gestiona.
Dambovita Center va costa aproape un miliard de euro. Constructia proiectului Dambovita Center din Capitala, care se va incheia in anul 2012, presupune investitii in valoare totala de un miliard de euro, estimeaza reprezentantii dezvoltatorului imobiliar. In realizarea acestei constructii „folosim metode ultramoderne, care respecta normele in vigoare cu privire la mediu, poluare sau zgomot“, precizeaza dezvoltatorul, citat de Adevarul.
Modelul olandezilor de la ING sau cum ar putea scapa bancile de activele toxice. Planul, in urma caruia un portofoliu de titluri bazate pe ipoteci in valoare de 39 de miliarde de dolari a fost eliminat din bilantul grupului olandez, ar putea servi totusi drept un model de urmat. Dezbaterea privitoare la modul in care ar putea statul sa abordeze cel mai bine problema creditelor neperformante tinde catre doua optiuni: guvernele fie achizitioneaza activele riscante de la banci, fie ofera asigurari impotriva pierderilor viitoare, scrie Ziarul Financiar.
Riscurile care ii pandesc pe investitori. Investitorii care intentioneaza sa isi plaseze economiile in diferite instrumente financiare trebuie sa ia in calcul diversitatea riscurilor pe care si le asuma. Unul dintre cele mai importante riscuri care se pot ivi este riscul de inflatie. Acesta presupune ca detinerile unui investitor la un moment dat vor valora mai putin in viitor. In plus, trebuie retinut ca inflatia loveste in puterea de cumparare a banilor indiferent daca ei sunt investiti sau nu, scrie Bursa.
Maybach Zeppelin, limuzina cu odorizant de 4.000 de euro. Maybach va aduce la Geneva noul Zeppelin, o limuzina de superlux intr-o editie speciala care va fi realizata in doar 100 de exemplare. Va fi nava amiral a marcii Maybach. Clientilor le este propusa o lunga lista de optionale, „cireasa de pe tort” fiind un sofisticat sistem pentru parfurmarea interiorului, inventie patentata de Maybach, scrie 24auto.ro.
Interiorul lui Porsche Panamera – primele fotografii. Porsche continua „serialul” Panamera cu un nou „episod”, aparut astazi pe site-ul oficial al nemtilor. De aceasta data este vorba despre primele imagini cu interiorul coupe-ului cu patru usi pregatit de constructorul din Stuttgart. Cel mai nou membru al gamei Porsche ofera patru locuri si promite un confort deosebit. Interiorul poate fi personalizat in functie de nevoile clientului, scrie Automarket.ro.
Un Ferrari 250 TR din 1957, cel mai scump automobil? Credeati ca Bugatti -ul Atalante care s-a vandut zilele trecute cu 3,4 milioane euro este o masina scumpa? Inca n-ati vazut nimic! Clasicul din imagine este un frumos Ferrari 250 TR construit in 1957 si va fi scos la licitatie in aceasta primavara, in Italia. Dar abia acum vine partea interesanta: specialistii se asteapta ca pretul final al acestei bijuterii sa depaseasca suma de aproape 8,5 milioane euro pe care un mare bogatas a platit-o anul trecut pentru un Ferrari 250 GT SWB California Spyder fabricat in 1961. Acest lucru ar face din 250 TR cea mai scumpa masina din toate timpurile, scrie Auto.ro.
Platforma Ion, de la Nvidia, certificata pentru Windows Vista. Nvidia a anuntat ca platforma grafica Ion pentru mini-laptop-uri a primit certificarea din partea Microsoft pentru sistemul de operare Windows Vista. Nvidia a spus ca Microsoft a certificat Ion pentru rularea versiunii Home Premium a Vista, scrie Chip.ro.
10 motive pentru care Vista nu este un sistem ratat. Dintre numeroasele functii care fac diferenta intre Vista si mult laudatul XP am selectat 10, pe care le-am considerat a fi pe cat de utile, pe atat de putin cunoscute de „critici”. Vista a imbunatatit substantial sistemul de indexare si cautare; Favorite Links; Shadow Copies; SuperFetch; Ready Boost sunt cateva din motivele enumerate de Go4it.ro.