Sari direct la conținut

​Ce putem vedea in Bucuresti saptamana aceasta: prima expozitie de desene tip bonseki din Romania, cursuri de improvizatie, workshop de creatie de bijuterii

HotNews.ro
bonseki, Foto: Captura Youtube.com
bonseki, Foto: Captura Youtube.com

Conferinta „Romania in 2010” (sustinuta de Dominic Bruynseels), tablouri unicat cu peisaje realizate din nisip si piatra, expozitia de fotografie „Biserici cu pictura murala exterioara din Oltenia”, expozitia de fotografie „Ignat in Maramuresul istoric”, un festival de film francez online, cursuri de „introducere in bunele maniere”, de improvizatie si de formare in psihologia muncii si a transporturilor, ateliere de pictura pe sticla, de imbunatatire a imaginii, de antropologie culturala si de retorica aplicata, precum si un recital in care artisti de renume din Maramures vor incanta auditoriul cu melodii transmise de la mosii lor (cantate la cetera, zongora si doba) – sunt cateva dintre cele mai interesante evenimente ce au loc saptamana aceasta in Bucuresti.

Pana pe 15 ianuarie, la Muzeul National de Geologie (Soseaua Kiseleff 2), poate fi vizitata expozitia cu vanzare „Desene in nisip”, prima expozitie de desene tip bonseki din Romania. „Tablouri unicat cu peisaje realizate din nisip si piatra, adevarate gradini reduse la dimensiunea unei tavi. Lucrarile sunt realizate in stil bonseki de Lucian Radu Rusu, un pasionat al artelor asiatice, director regional pentru Romania al Asociatiei Internationale de Saikei. Elementele principale in arta bonseki sunt nisipul (baza de lucru), penele (unelte de lucru) si pietrele (parte a peisajului) «montate» pe un suport de lac negru. Varianta bonseki la scara mare este constituita de gradinile Zen”. Vizitele pot fi facute in intervalul orar 10:00 – 18:00 (ultima intrare 17:00).

Pe 11, 12 si 15 ianuarie, la teatrul Metropolis poate fi vazut musicalul Nevestele vesele din Winsdor (W. Shakespeare), in regia lui Alexandru Tocilescu. Remake-ul dupa spectacolul din 1978 de la Piatra Neamt va avea muzica semnata (ca si in spectacolul original) de Nicu Alifantis. Coloana sonora a piesei va fi cantata live de catre byron, grup care-si face astfel debutul in teatru. Din distributia spectacolului fac parte Lucian Iancu, George Ivascu si Adriana Trandafir.

In perioada 11 – 25 ianuarie, la Muzeul National al Taranului Roman, copiii Centrului de Zi „Casa Sperantei”, din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, sector 4, vor expune lucrari de pictura pe sticla in cadrul expozitiei intitulate „Copilaria si miracolul traditiei”. Vernisajul expozitiei va fi marti, 11 ianuarie, ora 12.00, la Sala Acvariu. In expozitie vor putea fi vazute 30 de lucrari realizate de copii cu varste intre 7-15 ani, proveniti din familii aflate in dificultate. Cu aceasta ocazie va fi organizat in cadrul Muzeului National al Taranului Roman un atelier de pictura pe sticla, la care sunt invitati sa participe copii de toate varstele. Atelierul se va desfasura pana la ora 16. Intrarea in expozitie si la atelier este libera.

In perioada 9 ianuarie – 20 februarie, DanaArtGallery va gazdui Open 2011, expozitie de pictura semnata Daniela Zbarcea si Alina Manole. Vernisajul va avea loc in spatiul La Scena, vineri, 14 ianuarie, ora 19:00. „Acesta serie de nuduri-studii, crochiuri a aparut din intentia de a desena forme libere care sa intre in contrast cu modul de tratare geometric al suprafetei initiale de lucru”, spune Alina Manole. Detalii aici.

In perioada 12 – 30 ianuarie poate fi vazuta, la Muzeul National al Taranului Roman, expozitia de fotografie „Biserici cu pictura murala exterioara din Oltenia”. Vernisajul are lor miercuri, 12 ianuarie, de la ora 17:00, la Sala Foaier. Expozitia poate fi vizitata de marti pana duminica, intre orele 9:00 si 17:00. Detalii aici.

http://www.webpr.ro/stiri-webreleases_cultura-8196013-biserici-pictura-murala-exterioara-din-oltenia-expozitie-mtr.htm

In perioada 14 – 15 ianuarie se desfasoara Cursul de formare continua in psihologia muncii si a transporturilor„Cursul este acreditat cu 10 credite de catre Colegiul Psihologilor” – Lectori: psih. pr. Doina Caxi si asist.univ. drd. Oana Bicoi Danciu – Bd. Decebal nr. 6, sector 3 (zona Piata Alba Iulia) – Durata – 8 ore. Detalii aici.

In perioada 14 – 29 ianuarie se desfasoara „My French Films Festival”, un festival de film francez online, accesibil in lumea intreaga. „Zece lungmetraje si zece scurtmetraje recente care pot fi vizionate in regim video on demand si subtitrate in mai multe limbi straine, precum germana, engleza, araba si rusa”. Detalii aici.

Luni, 10 ianuarie

  • Nu mai plange, baby – Green Hours 22 Club Jazz – 20:00 – Calea Victoriei nr. 120 – „un spectacol despre iubirea care se transforma in obsesie si devine mai primejdioasa decat ura… pe fragmente din texte de Peca Stefan, cu Florentina Tilea si Marius Manole”. Detalii aici.

Marti, 11 ianuarie

  • Introducere in bunele maniere – bune maniere, stil si imagine – Fundatia Calea Victoriei – 18:30 – intrarea Pristolului 3 – Numar ateliere: 5 – Frecventa: saptamanal – Lector: Silvia Timofte – „Mai este de actualitate codul bunelor maniere? Azi, in societatea in care traim, a fi manierat a devenit desuet sau absolut necesar? A fi o persoana manierata, eleganta, cu o anumita conduita morala este un act de normalitate sau o incercare de a epata, de a fi diferit cu orice pret?”. Detalii aici.
  • (CU)CUIEINFRUNTE, dupa texte de Eric Bogosian – un Two Men Show, cu: Radu Iacoban si Tudor Aaron Istodor – Green Hours 22 jazz-cafe – 20:00 – Calea Victoriei nr. 120
  • Cursuri improvizatie – Teatrul Fara Frontiere – Jean Louis Calderon 33 – 4 intalniri ce au loc martea, in intervalul 20:00 – 22:00. Detalii aici.

Miercuri, 12 ianuarie

  • „Romania in 2011” – conferinta sustinuta de Dominic Bruynseels – ora 15 – Aula Magna (ASE)
  • Atelier de imbunatatire a imaginii – Fundatia Calea Victoriei – 18:30 – intrarea Pristolului 3 – Lector: Claudia Mirica – Numar ateliere: 7 – „Atelierul practic de imagine personala – organizat in 7 sedinte saptamanale, fiecare cu durata de 2 ore si jumatate – se adreseaza tuturor celor care vor sa isi imbunatateasca imaginea si sunt deschisi sa experimenteze si sa isi valorifice calitatile”. Detalii aici.
  • Moda si machiaj. Glamour in perioada interbelica si azi – Fundatia Calea Victoriei – 18:30 – intrarea Pristolului 3 – Lector: Silvia Timofte – Numar ateliere: 4. „Veti putea descoperi stilul, moda si machiajul perioadei interbelice in contextul tendintelor actuale. Vestimentatia si machiajul zilelor noastre, stilul abordat de vedete pe covorul rosu, la Oscaruri sau la Cannes, editorialele de moda din paginile revistelor glossy, toate au fost fie definite, fie influentate de moda si eleganta anilor 20 si 30”. Detalii aici.
  • Atelier de antropologie culturala – Fundatia Calea Victoriei – ora 19:00 – intrarea Pristolului 3 – Lector: Mirel Banica – Numar ateliere: 5 – „Din cele mai vechi timpuri, omul si-a adresat o intrebare fundamentala in legatura cu problema sinelui: cine sunt eu? Proiectul fondator… al unei stiinte a omului (antropologia) apare insa tarziu, abia pe la inceputul secolului al XIX-lea, cand se realizeaza trecerea de la omul-subiect al teologiei si filozofiei la omul-obiect al unei stiinte separate”. Detalii aici.
  • Atelier de retorica aplicata – VerdeCafe – 18:30 – Lector: Sebastian Grama – strada Domnita Ruxandra 15 – Numar ateliere: 5 – Frecventa: saptamanal, miercuri – „Scopul celor cinci intalniri ale atelierului de retorica este de a constientiza modul in care ne exprimam ideile, precum si „trucurile” potrivite pentru a imbunatati acest mod”. Detalii aici.
  • Ignat in Maramuresul istoric (expozitie foto) – Caffe Cinema 3D – sala mica cinema Patria – 16:00 – Expozitia este realizata de artistul fotograf Gabriel Boholt – „In cadrul evenimentului va avea loc si la prezentarea documentului cu acelasi nume. Ineditul momentului va fi marcat si de catre prezenta unor artisti de renume din Maramures, care vor incanta auditoriul cu melodii transmise de la mosii lor cantate la cetera, zongora si doba. Nu va lipsi nici bufetul rece in stil autohton”.
  • Auditia spectacolului de teatru radiofonic „Tara Invinsa” – Sala de lectura – Calea Victoriei 126 – 1h 20′ – intrarea libera
  • Alt Barbat. Alta Femeie (teatru) – Godot Cafe – 20:00 – Str. Blanari, nr. 14 – O productie Master Show cu Adelaida Zamfira si Nicolae Nastasia. Detalii aici.

Joi, 13 ianuarie

  • Hazard – recital de magie – cu: Andrei Teasca, Cristina Strecopitov, Emil Dragan, Stefania Banica, Raluca Cioca, Antoniu Satiru, Antoanela Vladescu – Teatrul National de Opereta Ion Dacian – 20:30 – Bulevardul Nicolae Balcescu 2
  • Timpuri Noi – Tago Mago Hub Club – 21:00 – Strada Sperantei nr. 21 – Bilet: 20 ron

Vineri, 14 ianuarie

  • Za’Duff  – concert aniversar „Ziua 0” – WingsClub – 21:00 – Mihai Eminescu 127 – „Dupa 6 ani de activitate am decis ca avem nevoie de… Ziua 0! Concertul aniversar Za’Duff coincide cu o schimbare a felului de a canta al trupei noastre si cu prima aparitie scenica a celui mai nou membru: Elena (on drums)” – Intrarea libera. Detalii aici.
  • Specii, Aforic & Grigo – Club Fabrica – 22:00 – Str. 11 Iunie, nr. 50 – Pret bilete: 15 ron.

Sambata, 15 ianuarie

  • Invata sa confectionezi bijuterii – a patra editie a workshop-urilor de creatie de bijuterii Smart Bijou – 09:30-16:00 – „De la cele mai importante tehnici de confectionare a bijuteriilor hande made, pana la metode de de alegere a celor mai bune materiale, de la imbinare de materiale si culori, pana la monturi si trucuri de lucru eficient”. Detalii aici.

Duminica, 16 ianuarie

  • 16 ianuarie – spectacol de dans – Centrul National al Dansului Bucuresti – ora 19:00 – Bd. Nicolae Balcescu nr. 3, et. 3/4. Detalii aici.
  • 101 calatorii pentru parinti si copii – Diverta Plaza Romania – 18:30 – „Teatru interactiv pentru parinti si copii. Leon Magdan a gandit un spectacol inedit de teatru adresat celor mici si celor mari”

(Surse: comunicate, facebook, sapteseri.ro, mediafax.ro)

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro