Sari direct la conținut

Cei mai americani dintre americani

Cotidianul

Personificarile a tot ceea ce este bun sau rau in Statele Unite au fost reunite pe site-ul AskMen.com intr-un top al „celor mai americani dintre americani“. Iata primii 10 barbati care reprezinta blazonul SUA.

10. Bluesmanul B.B. King, nascut in 1925 in Mississippi, a cintat zeci de ani muzica afroamericanilor la chitara sa, Lucille, imbracat in clasicul costum negru. Presedintele Bush l-a rasplatit pe cunoscutul cintaret cu Medalia Libertatii.

9. Pugilistul Muhammad Ali, alias Cassius Clay, cistigator al medaliei de aur la Olimpliada din 1960, a avut o carisma care l-a ajutat sa lupte pentru drepturi civile si contra razboiului din Vietnam.

8. Urmatorul loc este ocupat de un alt boxer, Rocky, a carui tenacitate a fost intruchipata in seria lui Sylvester Stallone. El este o dovada vie ca prin munca si determinare poti obtine orice in America.

7. Actorul si cintaretul Frank Sinatra a avut toate americancele la picioarele lui. A luat un Oscar cu filmul „Frome Here to Eternity“ (1953), iar in mormintul sau si-a pastrat o sticla de Jack Daniel’s si un pachet de Camel.

6. Urmeaza rebelul din Vegas, idolul americancelor din anii ’50, regele rockului: nimeni altul decit Elvis Presley, adept pina in maduva oaselor al stilului de viata american.

5. Generalul Patton a prins ambele razboaie mondiale si s-a remarcat drept un stralucit strateg. A modernizat armata americana, dar s-a deosebit si prin duritate si lipsa de umor.

de Victor Popescu

integral in Cotidianul

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro