Sari direct la conținut

China a dat noi detalii despre cum vrea să trimită oameni pe Lună

HotNews.ro
China si Luna, Foto: Shutterstock
China si Luna, Foto: Shutterstock

​China vrea ca până în 2030 să trimită oameni pe suprafața Lunii, iar acum a dat noi detalii despre cum vrea să facă asta, folosind două rachete. China lucrează la dezvoltarea unor rachete puternice, dar și la alte aspecte legate de aselenizare, cum ar fi costumele spațiale.

China vrea ca cel târziu în 2030 să trimită oameni pe suprafața Lunii, iar acum a anunțat că va face asta cu două rachete: una care va transporta taikonauții și alta care va transporta modulul care-i va duce pe oameni pe suprafața Lunii.

Acest „twin-rocket plan”, cum l-a numit presa anglo-saxonă, nu va fi deloc ușor din punct de vedere tehnic, fiindcă rachetele vor trebui să ajungă pe orbita lunară, apoi să se reușească andocarea și astronauții să intre în modulul care îi va duce apoi către suprafața selenară.

După ce vor colecta mostre de roci și praf și vor face alte experimente, taikonauții vor reveni în modulul care ar trebui să-i ducă în siguranță înapoi la racheta de pe orbita, care să-i transporte înapoi pe Terra. Declarațiile au fost făcute de oficiali ai agenției spațiale chineze, la Wuhan.

China lucrează intens la dezvoltarea unei rachete super-puternice Long March 10, la dezvoltarea unui modul capabil să ducă echipaj uman, la o sondă de aterizare, dar și la un nou rover.

China are un program complex când este vorba despre explorarea Lunii și vrea să testeze construirea unor „cărămizi” din solul lunar și apoi să ajungă să ridice construcții pe suprafața Lunii, cu ajutorul unor imprimante 3D și a unor roboți, spuneau oficialii, în aprilie.

Viitoarele misiuni ale Chinei către Lună

Chang’e 6 va încerca în 2025 să aducă pe Terra mostre de sol și rocă de pe fața ascunsă a Lunii.

Chang’e 7 va fi o misiune complexă pentru zona polului sudic lunar și vor fi trimise mai multe vehicule: sondă orbitală, sondă de aterizare, rover, satelit de comunicații și un detector care va putea studia gheața din craterele lunare. Ar trebui să fie lansată în 2026.

Chang’e 8 ar trebui să fie lansată cel devreme în 2028 și să testeze pe Lună tehnologii precum printarea 3D, dar și altele, în vederea utilizării resurselor locale.

Surse: Reuters, space.com

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro