Dinozauri si delfini proiectati printr-un sistem 3D – eveniment organizat de revista National Geographic in Bucuresti
Copiii sunt asteptati in acest weekend sa priveasca sau sa interactioneze cu tot felul de animale, de la dinozauri la delfini, proiectate printr-un sistem 3D, la AFI Palace Cotroceni. In cadrul evenimentului organizat de revista National Geographic cu ocazia aniversarii a 10 ani de prezenta in Romania, cei mici pot calatori prin salbaticie si pot descoperi o lume extraordinara, desprinsa din carti, anunta Agerpres.
Toate experientele vor putea fi imortalizate prin intermediul camerelor foto sau video, se arata intr-un comunicat de presa al organizatorilor.
National Geographic (NG) implineste, in luna mai, 10 ani de activitate in Romania si 125 de ani de existenta a editiei internationale.
Revista National Geographic a luat fiinta in anul 1888 din initiativa unor exploratori si cercetatori cu viziune avand ca scop raspandirea cunostintelor geografice in randul publicului larg.
In octombrie 1888 a aparut primul numar National Geographic (NG) – o brosura distribuita celor aproape 200 de membri ai Societatii. Iar din anul 1896, revista a inceput sa apara lunar si sa fie distribuita la chioscurile de ziare.
Dupa 125 de ani de existenta, in care a determinat generatii intregi sa aiba grija de planeta, revista National Geographic se afla in continuare in fruntea educatorilor. Jurnalistii, fotografii si editorii NG sunt primii care semnaleaza marile probleme ale lumii – incalzirea globala, criza petrolului, a alimentelor, a apei, explozia demografica – primii care lupta, prin constientizare, impotriva despaduririlor, a poluarii, a risipei, dar si a intolerantei si discriminarii. Cu 7 milioane de exemplare vandute lunar si o audienta de 45 de milioane de cititori/luna la nivel global, revista relateaza despre „intreaga lume si tot ceea ce cuprinde ea”.
In luna mai 2003, si-a facut aparitia pe piata media din Romania editia romaneasca National Geographic, aparitie lunara cu o audienta de 345.000 cititori pe editie, potrivit datelor SNA (Studiul National de Audienta), cititori cu varste intre 18 si 45 de ani, dintre care 48% barbati si 52% femei.
Publicatia a fost lansata de Grupul de presa Sanoma Hearst Romania si a oferit romanilor o viziune stiintifica asupra lumii misterioase a naturii, traditiilor si civilizatiei, avand girul celor 100 de milioane de cititori din intreaga lume. Revista este publicata in 20 de limbi si difuzata in peste 190 de tari.