Sari direct la conținut

Doi ministri vorbesc despre un nou centru IBM cu pana la 3000 de angajati in Romania/ IBM Romania: Nu dispunem de detalii privind un proiect de anvergura in perioada urmatoare

HotNews.ro

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, si cel al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, au facut in ultimele zile declaratii privind intentia si chiar decizia IBM de a infiinta un centru cu pana la 3000 de angajati in Romania in perioada urmatoare. Initial, ministrul Vreme a declarat luni pentru Mediafax ca „Romania este pe lista tarilor in care IBM ar putea infiinta un centru cu pana la 3.000 de angajati”. Marti, in cadrul discutiilor cu secretarul de stat american Hillary Clinton, si Teodor Baconschi a salutat „deja luata decizie privind o fabrica IBM care va fi creata in Romania”. Contactati de HotNews.ro insa, oficialii IBM Romania afirma: „Nu dispunem de detalii privind un proiect de anvergura in perioada urmatoare in Romania”. Am solicitat explicatii celor doua ministere, insa pana in acest moment nu am primit nici un raspuns.

La inceputul acestei saptamani, o stire Mediafax preluata masiv de presa locala prezenta niste afirmatii facute de ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, in legatura cu intentia IBM de a infiinta un nou centru cu pana la 3000 de angajati in Romania.

  • „Ministerul Comunicatiilor lucreaza la o schema de ajutoare de stat pentru companiile care vor sa dezvolte in Romania afaceri in domeniul IT&C, printre beneficiarii acesteia urmand sa se numere IBM, Oracle, Dell si Ericsson”, a declarat pentru Mediafax ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.

Stirea se continua cu:

  • „Potrivit lui Vreme (n.a Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor), Romania este pe lista tarilor in care IBM ar putea infiinta un centru cu pana la 3.000 de angajati, la fel ca si in cazul Oracle, care ar putea sa relocheze un centru dintr-o tara din Africa, in timp ce Ericsson vrea sa isi sporeasca numarul de angajati din centrul pe care il are in Romania cu pana la 500 de persoane, de la 800 in prezent”.

Ministrul a subliniat ca nu este vorba de proiectul privind crearea unui centru de cercetare in parteneriat cu IBM la Targu Mures, pentru care s-a semnat un memorandum in luna aprilie din acest an.

  • „Centrul in care IBM ar putea angaja 3.000 de salariati este diferit de proiectul din Targu Mures”, a spus Vreme, citat de Mediafax.

Marti, in cadrul intalnirii oficiale avute cu secretarul de stat Hillary Clinton, Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe a revenit pe acest subiect, conform agentiilor de stiri Agerpres si Mediafax:

  • ‘SUA sunt deja unul dintre cei mai importanti investitori straini in economia romaneasca. Asteptam sa crestem volumul acestora, dupa deja luata decizie privind o fabrica IBM care va fi creata in Romania, care se presupune ca va genera circa 3.000 de locuri noi de munca’, a spus Baconschi, potrivit Agerpres.
  • „SUA sunt deja unul dintre cei mai importanti investitori straini in economia romaneasca. Asteptam sa crestem volumul acestora, incluzand deja luata decizie privind o fabrica IBM care va fi creata in Romania si care este de asteptat ca va genera circa 3.000 de locuri noi de munca”, a spus Baconschi, referindu-se la centrul IBM, potrivit Mediafax.

HotNews.ro a incercat sa afle detalii in legatura cu aceasta „deja luata decizie” legate de serviciile sau produsele (daca este vorba de o fabrica) care ar urma sa fie oferite, timpul si locul unde ar urma sa se deschida sau daca aceasta investitie este conditionata de acordarea unor scutiri de impozite pentru IBM, adresand o solicitare in acest sens ambelor ministere.

Pana la publicarea acestui material nu am primit nici un raspuns din partea celor doua ministere.

IBM Romania: Nu dispunem de detalii privind un proiect de anvergura in perioada urmatoare

In ciuda declaratiilor celor doi ministri, responsabilul de comunicare al IBM Romania sustine ca nu dispune de detalii privind un astfel de proiect in Romania in perioada urmatoare.

  • „Nu dispunem de detalii privind un proiect de anvergura in perioada urmatoare in Romania. IBM nu poate da detalii referitoare la investitiile viitoare in Romania sau in alta regiune. In calitate de investitor important in Romania, IBM are deseori intalniri cu reprezentantii Guvernului”, a declarat pentru HotNews.ro Sofia Zainea, Country Communications Manager in cadrul IBM Romania.

Aceasta a prezentat insa o situatie a investitiilor facute de IBM in cei 15 ani de cand activeaza pe piata din Romania.

„IBM a realizat de-a lungul anilor o serie de investitii importante in Romania: cele doua centre de servicii globale din Bucuresti: Global Procurement Services Group (GPSG) si Global Delivery Center Eastern Europe (GDC EE), cu o filiala la Brasov; precum si IBM Innovation Center, localizat in Bucuresti. La acestea se adauga IBM Managed Data Center, amplasat in campusul Petrom City, care ofera o gama larga de servicii specifice unui centru de date.

Mentionam de asemenea Laboratoarele de Dezvoltare Software bazate pe Tehnologia IBM Rational create la: Universitatea de Vest din Timisoara; Universitatea Politehnica din Timisoara; Universitatea Tehnica din Clug Napoca, precum si Centrul de Competenta Linux al IBM, Laboratorul e-business Academy si Centrul IBM e-government amplasate la Universitatea Politehnica din Bucuresti”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro