Sari direct la conținut

Dupa discutii de colaborare la nivel guvernamental, Microsoft incheie un parteneriat pentru servicii de tip cloud cu UPC

HotNews.ro
Ronald Binkofski (CEO Microsoft Romania) si Severina Pascu (CEO UPC Romania), Foto: Hotnews
Ronald Binkofski (CEO Microsoft Romania) si Severina Pascu (CEO UPC Romania), Foto: Hotnews

Microsoft si UPC au lansat marti in parteneriat servicii de tip „cloud computing”, tehnologie prin care stocarea datelor si executarea aplicatiilor informatice se poate face online prin Internet, informatiile fiind stocate pe servere situate in alta parte decat la utilizator. Este vorba de pachete care includ internet de mare viteza de la UPC (pana la 120 de Mbps) si acces la o solutie de servicii cloud a Microsoft care ofera email, colaborare pe documente, conferinte Web si versiuni online ale aplicatiilor Office la preturi promotionale cuprinse intre 9 euro si 35 de euro (fara TVA) pe luna. In aceasta luna, au existat doua intalniri intre oficialii Microsoft si reprezentanti ai Ministerului Comunicatiilor pe tema introducerii de servicii cloud la nivel guvernamental.

Pe scurt, pe o infrastructura a Microsoft si o conexiune de internet de mare viteza de la UPC, companiile mici si mijlocii cu pana la 50 de angajati ar putea accesa fisiere de oriunde, de pe orice dispozitiv (PC, tableta, smartphone), pot face schimb de fisiere foarte rapid si pot organiza videoconferinte in format HD.

Solutia de servicii de tip cloud a Microsoft, numita Office 365, este oferita impreuna cu orice abonament lunar Business Fiber Power (preturi intre 9 euro si 18,75 euro – fara TVA) sau cu oricare din cele 4 pachete office (preturi intre 11 euro si 35 de euro, fara TVA), care combina serviciile de internet cu cele de telefonie. Clientii care cumpara unul din aceste abonamente primesc gratuit o licenta Office 365 pentru un utilizator, iar pentru fiecare cont suplimentar costul lunar este de 6 euro fara TVA.

Citeste comunicatul integral pe WebPr.ro.

Prezent la eveniment, Todi Pruteanu, PR&Corporate Affairs in cadrul Microsoft Romania a precizat faptul ca Microsoft se apropie de tinta de a avea lunar 100 de noi clienti-companii la serviciile de tip cloud-computing si ca momentan ponderea veniturilor din serviciile de tip cloud in valoarea totala a afacerilor Microsoft pe piata locala este nesemnificativa.

Doua intalniri intre Ministerul Comunicatiilor si Microsoft in luna noiembrie pe tema unor posibile colaborari de tip cloud

De notat ca in aceasta luna, oficiali ai Microsoft si reprezentanti ai Ministerului Comunicatiilor au avut doua intalniri pe tema introducerii acestei tehnologii pentru sectorul guvernamental.

O intalnire a avut loc pe data de 10 noiembrie intre ministrul Valerian Vreme si Robert Wahbe, Microsoft Corporate Vicepresident.

Ministrul roman a propus infiintarea unui grup de lucru comun Microsoft si MCSI pentru a studia posibilitatile concrete de implementare a unei astfel de tehnologii, conform comunicatului MCSI.

Pe 18 noiembrie, ministrul Comunicatiilor a facut o vizita de lucru la Centrul Global de Suport Tehnic al Microsoft Romania, unde s-a intalnit cu Ronald Binkofski, directorul general al acestei companii, unde s-a atins din nou problema solutiilor cloud guvernamentale.

„Sustinem impreuna adoptia solutiilor bazate pe servicii in cloud de catre companiile mici si mijlocii, cu efect direct in competitivitatea acestui segment si infiintarea unui grup de lucru comun pentru a lucra pe initiative de cloud guvernamentale. Discutiile sunt exploratorii pentru acest moment si inca nu am anuntat detalii concrete de implementare”, a mai precizat marti Todi Pruteanu, pe tema colaborarii cu Ministerul Comunicatiilor.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro