Sari direct la conținut

Fecioru, secretar de stat MCSI: Investitorul care ar urma sa aiba pana la 33% din Posta Romana va fi ales pana la sfarsitul lui aprilie 2012 si va detine conducerea companiei

HotNews.ro
Marius Fecioru, Foto: AGERPRES
Marius Fecioru, Foto: AGERPRES

Comisia formata din reprezentantii celor doi actionari ai Postei Romane – Ministerul Comunicatiilor (75% din actiuni) si Fondul Proprietatea (25% din actiuni) – a decis miercuri, 9 noiembrie, ca selectarea noului investitor care sa devina actionar minoritar in urma unei majorari de capital sa se faca pana la sfarsitul lunii aprilie 2012, a declarat joi pentru HotNews.ro Marius Fecioru, secretar de stat in ministerul Comunicatiilor. In urma majorarii de capital, acesta va avea pana la 33% din actiuni si va detine managementul companiei, a spus oficialul, referindu-se la modul in care se gandesc sa atraga acest investitor. Conditia este ca acesta sa fie un investitor strategic in domeniul postal, a mai spus acesta.

  • „Majorarea capitalului social al unei companii de stat prin aportul unui investitor strategic este o privatizare, conform legii privatizarii. Pentru ca pachetul sa fie atractiv si cineva sa vina si sa investeasca in Posta Romana s-a decis ca pachetul care e supus acestei privatizari sa fie de pana la 33% din actiuni si investitorul ales sa detina si managementul companiei. S-a mai hotarat ca statul sa nu ramana cu mai putin de 51% din actiuni, iar Fondul Proprietatea sa nu ramana cu mai putin de 17% din actiuni in urma majorarii de capital”, a precizat pentru HotNews.ro Marius Fecioru.

Acesta a spus si ca mandatul actualului director general al Postei Romane, Dumitru Daniel Neagoe, expira la data de 31 decembrie 2011.

Cu o zi in urma, Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca un consortiu format dintr-o banca de investitii si o casa de avocatura, avand ca scop identificarea unui investitor strategic care sa devina actionar minoritar la Posta Romana va fi selectat pana la sfarsitul lunii ianuarie 2012. Masura este luata in scopul redresarii economice si manageriale si statul ar urma sa ramana actionar majoritar.

Pana la sfarsitul lunii decembrie din acest an va fi desemnata si firma care va efectua evaluarea Postei Romane in vederea acestui proces.

Bugetul alocat de Posta Romana pentru gasirea firmei care sa faca evaluarea si selectarea constoriului care sa identifice investitorii doritori sa intre in actionariatul Postei este de maxim 500.000 de euro.

Ministerul Comunicatiilor sustine ca pana acum reprezentanti ai companiilor postale din Austria, Belgia, Germania, Italia, Marea Britanie si Suedia si-au manifestat interesul pentru Posta Romana.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro