Sari direct la conținut

Fenomenul retelelor de socializare cuprinde lumea. Facebook domina topul popularitatii

HotNews.ro

Fenomenul retelelor de socializare, pornit in America de Nord, a inceput sa castige tot mai mult teren la nivel global, arata datele companiei de monitorizare online comScore Inc, citate de Techshout.com. La nivel global, retelele de socializare aveau in iunie peste 580 de milioane de vizitatori unici, in crestere cu 25% fata de luna similara din 2007, insa zona Americii de Nord a avut cea mai redusa crestere de numai 9%. Facebook, Myspace si HI5 domina topul popularitatii, cu mentiunea ca in iunie, Facebook si HI5 au inregistrat mai mult decat o dublare a numarului de utilizatori, in timp ce Myspace a avut o crestere de numai 3%.

„Desi fenomenul retelelor de socializare a inceput mai intai in America de Nord, a inceput sa se ajunga la o maturizare a pietei in aceasta regiune”, a explicat Jack Flanagan, vicepresedinte executiv al comScore.

Potrivit comScore, companie de cercetare si monitorizare online, baza de vizitatori unici a retelelor de socializare a crescut in iunie, in America de Nord, cu numai 9%, fata de aceeasi luna din 2007, in timp ce in alte regiuni din lume cresterea a fost de minimum 23% (in Asia Pacific), ajungand pana la un maxim de 66% in Orientul Mijlociu si Africa. In Europa, cresterea a fost de 35%, pana la peste 165 milioane vizitatori unici.

Datele comScore arata ca primele trei pozitii in topul reteleor de socializare sunt ocupate de Facebook (peste 132 milioane vizitatori unici), Myspace (peste 117 milioane) si HI5 (peste 56 milioane), dar in timp ce Facebook si HI5 au inregistrat cresteri mai mult decat duble fata de aceeasi luna din 2007, cresterea Myspace a fost de numai 3%.

Nu in cele din urma, analiza mai arata ca in timp ce in America de Nord Facebook a inregistrat o crestere a bazei de vizitatori de numai 38% fata de 2007, in Europa si in celelalte regiuni ale lumii, numarul utilizatorilor Facebook a crescut de trei pana la patru ori mai mult fata de anul trecut.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro