Sari direct la conținut

FOTO Ce pagube a reușit să facă drona lansată spre casa lui Benjamin Netanyahu sâmbătă / Hezbollah a revendicat atacul

HotNews.ro
Forte de securitate israeliene după ce casa lui Benjamin Netanyahu a fost atacată cu o dronă / FOTO: Ariel Schalit / AP / Profimedia
Forte de securitate israeliene după ce casa lui Benjamin Netanyahu a fost atacată cu o dronă / FOTO: Ariel Schalit / AP / Profimedia

Hezbollah a revendicat marţi atacul cu dronă care a vizat sâmbătă locuința prim-ministrului israelian Benjamin Nentayahu în Cezareea, în nord-centrul Israelului, transmite AFP.

„Ne anunțăm deplina și unică responsabilitate pentru operațiunea Cezareea (…) care l-a vizat pe criminalul de război Netanyahu (…)”, a declarat Mohammad Afif, șeful relațiilor cu mass-media pentru mișcarea islamistă libaneză, susținută de Iran.

Acest oficial și-a întrerupt conferința de presă, care a avut loc în suburbiile sudice ale Beirutului, o fortăreață Hezbollah, la scurt timp după un ordin de evacuare din partea armatei israeliene, a remarcat un fotograf AFP la fața locului.

Multe agenții de presă au participat la conferința de presă, în districtul Ghobeiri, care a fost vizat câteva minute mai târziu de o lovitură israeliană, potrivit Agenției Naționale de Informații (ANI).

O imagine care inițial a avut interdicție de publicare a fost acum făcută publică de către cenzorul militar.

Imaginea arată pagubele aduse locuinței de impactul dronei. Explozia a crăpat sticla ferestei unui dormitor, dar nu a pătruns în casă, în timp ce sticla pare securizată, iar interiorul casei are un sistem suplimentar de protecție.

Hezbollah promite să mai încerce să-l asasineze pe Netanyahu

„Deşi nu am reuşit să ajungem la tine data trecută, mai avem multe zile în faţa noastră”, i s-a adresat el lui Netanyahu.

Premierul israelian a acuzat Hezbollah, aliat al Iranului, că a încercat să-l asasineze şi a ameninţat că îl va face să plătească un „preţ ridicat” după incidentul cu drona.

Misiunea iraniană la ONU declarase că „această acţiune fusese executată de Hezbollah”.

Pe de altă parte, Afif a recunoscut că luptători ai mişcării au fost luaţi „prizonieri” de Israel, fără a preciza numărul lor.

„Inamicul poartă responsabilitatea de a apăra viaţa prizonierilor şi sănătatea lor”, a adăugat el, cerând Comitetului Internaţional al Crucii Roşii să se asigure de acest lucru.

În plus, Mohammad Afif a dat asigurări că societatea financiară care ţine de Hezbollah îşi va îndeplini „angajamentele” faţă de deponenţii săi, după ce lovituri israeliene au vizat mai multe filiale ale instituţiei de microcredite, Al-Qard al-Hassan.

„Spun în numele administraţiei instituţiei Al-Qard al-Hassan că ea a anticipat o astfel de agresiune, a luat toate precauţiile şi va face tot ceea ce este de datoria sa pentru a-şi respecta angajamentele faţă de deponenţi”, a afirmat el.

INTERVIURILE HotNews.ro