Sari direct la conținut

Georgia Meloni spune că fluxurile ilegale de migranți dăunează tuturor națiunilor

HotNews.ro
Georgia Meloni, Foto: Domenico Cippitelli / Zuma Press / Profimedia
Georgia Meloni, Foto: Domenico Cippitelli / Zuma Press / Profimedia

Fluxurile ilegale de migranți dăunează tuturor țărilor din Marea Mediterană, a declarat duminică premierul italian Giorgia Meloni, în timp ce a cerut națiunilor să lupte împreună împotriva traficanților de persoane, relatează Reuters.

Spre deosebire de retorica ei dură din trecut, Meloni a spus la o conferință internațională de la Roma că guvernul ei este deschis să primească mai mulți oameni pe căi legale, deoarece „Europa și Italia au nevoie de imigrație”.

„Imigrația ilegală în masă dăunează fiecăruia dintre noi. Nimeni nu beneficiază de asta, cu excepția grupurilor criminale care se îmbogățesc în detrimentul celor mai fragili și își folosesc puterea chiar și împotriva guvernelor”, a spus ea.

La începutul acestei luni, Italia s-a angajat să elibereze 452.000 de noi vize de muncă pentru cetățenii din afara UE din 2023 până în 2025, crescând numărul de permise disponibile în fiecare an la un nivel maxim de 165.000 în 2025. În 2019, înainte de apariția COVID, Italia a emis doar 30.850 de vize.

Conferința, care își propune să construiască un parteneriat între state pe o serie de subiecte, găzduiește reprezentanți din țări precum Tunisia, Emiratele Arabe Unite, Cipru, Libia și Uniunea Europeană.

„Traficanții internaționali de persoane nu sunt bineveniți în țara noastră”, a declarat președintele tunisian Kais Saied în cadrul conferinței.

Meloni, care conduce un guvern de dreapta din octombrie anul trecut, face eforturi pentru a implica alte națiuni în eforturile de a stopa migrația în masă și de a lupta împotriva traficanților.

Sosirile în Italia sunt în creștere în acest an, în timp ce peste 83.000 de persoane au ajuns aici, comparativ cu aproximativ 34.000 în aceeași perioadă din 2022.

Meloni a spus că principalul obiectiv al conferinței a fost sprijinirea dezvoltării în Africa, cu „parteneriate pe termen lung neprădătoare… bazate pe respect reciproc”.

„Occidentul a dat impresia că este mai preocupat să dea lecții decât să ajute… și probabil că acest lucru a îngreunat progresul în chestiuni strategice”, a spus ea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro