Sari direct la conținut

Google se apropie de Apple in batalia cifrelor – S-au descarcat peste zece miliarde de aplicatii Android

HotNews.ro

Google a anuntat ca numarul aplicatiilor descarcate de pe Android Market a ajuns la 10 miliarde la nivel global, compania castigand teren in razboiul volumelor cu Apple care detine insa o serie de avantaje. In octombrie, Apple anunta ca s-au descarcat peste 18 miliarde aplicatii in istoria App Store, insa in ritmul din prezent – un miliard de aplicatii lunar – Google va continua sa castige teren. BBC si Financial Times citeaza insa analisti care atrag atentia ca cifrele seci nu sunt singurele care conteaza: Google trebuie sa mai elimine din aplicatiile mediocre si sa tina cont de faptul ca userii App Store sunt mult mai dispusi sa plateasca pentru aplicatii.

Google a anuntat ca numarul aplicatiilor descarcate de pe Android Market a ajuns la 10 miliarde la nivel global si lauda viteza cu care Android Market a ajuns in acest punct in care se fac lunar un miliard de descarcari. In prezent, exista peste 200 de milioane de terminale cu Android activate in intreaga lume, peste 550.000 de dispozitive fiind activate in fiecare zi la nivel global.

Apple anunta in octombrie ca a depasit 18 miliarde descarcari in istoria App Store, iar analisti citati de BBC estimeaza ca in ritmul actual, in 2012 mai noul Android Market va depasi App Store la numarul de descarcari lunare.

Financial Times citeaza analisti care spun ca cifrele seci nu sunt totul, fiindca ecosistemul bine pus la punct al Apple genereaza venituri mult mai mari, iar posesorii de iPhone si iPad sunt mult mai dispusi sa descarce aplicatii si mult mai deschisi catre cele contracost in comparatie cu cei care au telefoane cu Android.

BBC noteaza ca o explicatie este si faptul ca telefoanele cu Android sunt mai ieftine si de aceea si utilizatorii au disponibilitate mai mica de a plati pentru aplicatii. Un analist al Gartner spune ca simpla mentionare a numarului de descarcari este un mod ineficient de a calcula succesul fiindca trebuie tinut cont de veniturile obtinute din vanzarea micilor programe.

In plus, analistul de la Gartner adauga ca o mare diferenta intre Apple si Google tine de calitatea aplicatiilor, capitol la care Apple sta mai bine iar Google trebuie sa mai faca ceva curatenie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro