Sari direct la conținut

Inventarul IT al administratiei publice centrale intarzie sa apara. Noul termen este jumatatea lunii ianuarie 2016

HotNews.ro
Radu Puchiu si Cristian Botan, consilieri ai premierului Ponta, Foto: Hotnews
Radu Puchiu si Cristian Botan, consilieri ai premierului Ponta, Foto: Hotnews

Fostul premier Victor Ponta a semnat in 14 iulie 2015 o decizie privind infiintarea Grupului de Lucru pentru Tehnologia informatiei (GLIT), care avea ca prim obiectiv sa finalizeze, in termen de 3 luni, o evidenta clara a inventarului de echipamente si aplicatii IT din administratia publica centrala. Ce s-a intamplat pana acum? Oficialii Ministerului pentru Societatea Informationala au precizat pentru HotNews.ro ca ‘modificarile la nivel guvernamental survenite in ultimele luni au condus la o mica intarziere in aceasta faza, intarziere care se doreste a fi recuperata pana la jumatatea lunii ianuarie 2016’.

  • „Pana in prezent au avut loc mai multe intalniri ale grupului GLIT, in vederea realizarii in comun cu toate ministerele a unei machete care sa cuprinda toate informatiile relevante pentru realizarea unei evidente precise a capacitatilor hardware/software a sistemelor IT aflate in functiune.
  • Ministerele au inceput sa transmita machetele completate care urmeaza a fi procesate in vederea centralizarii datelor raportate la nivelul secretariatului GLIT. Datele transmise pana acum reflecta situatia sistemelor IT aflate in aparatul propriu al ministerelor si a inceput procesul de raportare pentru sistemele IT aflate in institutiile din subordinea ministerelor. 
  • Trebuie remarcat faptul ca modificarile la nivel guvernamental survenite in ultimele luni au condus la o mica intarziere in aceasta faza, intarziere care se doreste a fi recuperata pana la jumatatea lunii ianuarie 2016.
  • Dupa finalizarea procesului de evidenta a sistemelor informatice se va initia faza a doua – elaborarea unui plan national pe termen lung (2015-2018) de reducere si eficientizare a cheltuielilor de suport IT”, au precizat pentru HotNews.ro oficialii Ministerului pentru Societatea Informationala, condus de Marius Raul Bostan.

Radu Puchiu, secretar de stat atat in Guvernul Ponta cat si in Guvernul Ciolos, coordoneaza grupul care ar trebui sa faca acest inventar IT

Fostul premier Victor Ponta a semnat in data de 14 iulie 2015, o decizie privind infiintarea Grupului de Lucru pentru Tehnologia informatiei (GLIT), care avea trasate niste obiective foarte ambitioase pentru administratia publica centrala, conform unui document publicat in aceeasi zi in Monitorul Oficial. Astfel, grupul ar fi trebuit sa finalizeze, in termen de 3 luni, o evidenta clara a inventarului de echipamente si aplicatii IT din administratia publica centrala, iar in termen de 5 luni ar fi trebuit sa elaboreze si sa prezinte spre aprobare un plan national pe termen lung (2015-2018) de reducere si eficientizare a cheltuielilor de suport IT. Un alt obiectiv era identificarea si propunerea spre folosire de solutii open source.

In luna octombrie a anului trecut, in urma unei solicitari facute de HotNews.ro, Ministerul pentru Societatea Informationala, condus atunci de Sorin Grindeanu, a precizat ca Grupul de Lucru pentru Tehnologia Informatiei (GLIT) si-a propus sa aiba pana la 20 octombrie 2015 o prima versiune a acestei evidente pe care o va prezenta intr-un raport sintetic in Comitetul Tehnico-Economic pentru Societatea Informationala (CTE), comitet din care face parte inclusiv SRI.

Ministerul a mai comunicat atunci ca Grupul de Lucru pentru Tehnologia Informatiei (GLIT) a fost infiintat in luna iulie 2015 si se afla in coordonarea Comitetului Tehnico-Economic pentru Societatea Informationala (CTE). CTE l-a numit coordonator, prin vot, in luna august 2015 pe Radu Puchiu – Secretar de Stat la Cancelaria Primului Ministru. Tot in acea perioada ministerele si-au numit reprezentantii.

Dupa caderea Guvernului Ponta, Radu Puchiu a ramas secretar de stat in Cancelaria Primului Ministru Dacian Ciolos.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro