Sari direct la conținut

MedLife își consolidează poziția în Moldova și anunță semnarea unei noi tranzacții: Antares Clinic

MedLife își consolidează poziția în Moldova și anunță semnarea unei noi tranzacții: Antares Clinic
Integrarea clinicilor Antares în Grupul MedLife va oferi pacienților din nord-estul țării acces la medici buni și la soluții complete de diagnostic

MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, anunță semnarea achiziției pachetului integral al grupului de clinici Antares Clinic, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale private din Moldova. 

  • Integrarea clinicilor Antares în Grupul MedLife va oferi pacienților din nord-estul țării acces la medici buni și la soluții complete de diagnostic, atât în regim fee for service, cât și în regim de abonamente medicale.
  • Odată cu această nouă achiziție, MedLife va ajunge la 18 clinici și laboratoare, fiind cea mai mare rețea de diagnostic la nivelul Moldovei. Dincolo de consolidarea regională, MedLife își reconfirmă poziția de lider de piață, având cea mai mare infrastructură medicală la nivel național.

Antares Clinic activează pe piața de servicii medicale private din 2006 și oferă pacienților o gamă largă de investigații, de la consultații multidisciplinare pentru peste 25 de specialități medicale și servicii de laborator, la investigații imagistice complexe. Grupul are în componență 3 unități de mari dimensiuni în regim ambulatoriu situate în orașele Piatra Neamț, Botoșani și Onești, toate dotate cu echipamente performante în zona de imagistică, precum și 2 laboratoare situate în Piatra Neamț și Botoșani.

Potrivit reprezentanților companiei, în 2023 unitatea a înregistrat o cifră de afaceri de 18,3 milioane de lei. 

“Prin această achiziție ne consolidăm poziția în Moldova, fiind o zonă de interes strategic pentru noi. Am început să contribuim la dezvoltarea acestei piețe încă din 2014 odată cu inaugurarea unei clinici de mari dimensiuni în municipiul Iași. Ne-am completat ulterior serviciile de ambulator cu cele de laborator și spitalizare de zi, oferind abonaților dar și pacienților fee for service servicii medicale integrate. Odată cu această tranzacție, vom extinde facilitățile de diagnostic pentru pacienții din nord-estul țării și nu numai. Avem cea mai mare rețea de unități medicale proprii la nivel național fiind prezenți deja în toate orașele cu peste 150.000 locuitori. Suntem mândri să reconfirmăm pe această cale investitoriilor și acționarilor noștri că am respectat promisiunea de a deveni un sistem medical privat alternativ de diagnostic și tratament cu o infrastructură medicală națională. Vom continua să ne consolidăm poziția și sperăm să mai anunțăm și alte achiziții până la sfârșitul anului”, a declarat Mihai Marcu Președinte și CEO MedLife Grup. 

“Activăm pe această piață de aproape 2 decenii și am încercat permanent să îmbunătățim gama de investigații, oferind pacienților servicii de calitate. Pentru noi, parteneriatul cu MedLife reprezintă o etapă importantă în evoluția companiei. Ne bucurăm să ne alăturăm grupului lider de piață, aliniindu-ne astfel la standarde înalte de calitate și beneficiind de experiența și cunoștințele atât medicale, cât și de management ale acestuia. 

De altfel, în pofida semnării pentru preluarea integrală a companiei, managementul se păstrează. Sunt onorat să rămân în continuare alături de echipă și să contribui la dezvoltarea pe mai departe a acestui business în cadrul grupul MedLife. Avem planuri mari în ceea e privește extinderea în orașele din proximitate”, a declarat dr. Dorel Cosma, medic primar radiologie imagistică medicală, fondator Antares Clinic.

În prezent, MedLife este operatorul cu cel mai mare portofoliu de achiziții pe piața medicală din România având, totodată, și cel mai mare know-how în ceea ce privește integrarea unui business antreprenorial dezvoltat de medici români, precum și scalarea acestuia la nivel regional sau chiar național. Compania a anunțat în martie a.c. suplimentarea cu 50 milioane de euro a creditului sindicalizat, până la valoarea de 268,3 milioane euro, noile fonduri urmând să fie utilizate cu precădere pentru achiziții.  

Grupul MedLife a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri pro-formă de 453 milioane euro în creștere cu 25% față de 2022.

***

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români calitate, profesionalism, grijă și respect pentru nevoile lor.

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Echipa sa puternică si experimentată de management a fost capabilă să creeze și să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată, a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

În perioada de pandemie MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare. Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale în tehnologie și infrastructură. Creează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.

Articol susținut de MedLife

INTERVIURILE HotNews.ro