Micul Paris s-a născut în zona dintre Poșta Veche și Grădina Ateneului. Top 5 clădiri din cea mai pariziană zonă a Bucureștiului: „Eldorado de Bucarest”
Înainte de Micul Paris, a fost „Eldorado de Bucarest”, locul unde s-au ridicat primele reședințe spectaculoase cu aer parizian și care azi reprezintă un patrimoniu arhitectural excepțional.
Sunt câteva străzi de unde a pornit totul și care sunt, în prezent, o expoziție de imobile construite pe timpul Micului Paris: străzile Nicolae Golescu, Franklin, Episcopiei, A. Simu și G. Clemenceau.
Primul nume dat acestei zone este „Eldorado de Bucarest”, iar aici erau cândva o grădină cu un teatru, două bufete, două săli de restaurant, mai multe amenajări peisagistice și o casă.
Apoi, o doamnă pe numele său Emilia Descky adjudecă prin sentință judecătorească un teren vast, pe care l-a parcelat, după care a vândut suprafețe mici unde personalități din lumea politică sau militară și-au construit case începând cu anul 1884.
De exemplu, generalul Alexandru Candiano-Popescu și soția lui, Sofia, au avut aici o vilă, apoi Nicolae Schina, maiorul Pavlov, Olga Păltineanu, colonelul C. Paladi, Ctin. Olmazu, familia Ștefănescu-Priboi, Gr. Petroni, iar ultimul dintre proprietari a fost celebrul colecționar Anastasie Simu, cel care va deschide în 1910 faimosul muzeu care-i purta numele, un adevărat templu al artelor. Citește, pe B365.ro, povestea completă a locului în care s-a născut Micul Paris.
Foto articol © Mihai Olaru | Dreamstime.com