Sari direct la conținut

Ministerul Comunicatiilor a informat FMI ca, incepand cu luna decembrie, va demara procesul de atragere a unui investitor care sa detina pana la 33% din Posta Romana

HotNews.ro
Sigla Posta Romana, Foto: Posta Romana
Sigla Posta Romana, Foto: Posta Romana

Reprezentantii ministerului Comunicatiilor s-au intalnit la inceputul acestei saptamani cu delegatia Fondului Monetar International, a Bancii Mondiale si a Uniunii Europene, una dintre subiectele abordate fiind managementul privat si privatizarea Postei Romane, a anuntat joi institutia. In acest context, ministerul a informat reprezentantii FMI si UE ca, incepand cu luna decembrie, se va demara procesul de identificare al unui investitor strategic care sa participe la majorarea capitalului social al Postei Romane (detinand pana la 33% procente).

  • „Procesul va respecta intocmai prevederile O.U.G. 88/1997 privind privatizarea societatilor comerciale,  cu modificarile si completarile ulterioare”, se mai arata in comunicatul Ministerului Comunicatiilor.

Ministerul mai sustine ca in cadrul discutiilor legate de Posta Romana, „reprezentantii FMI au apreciat incadrarea in tintele stabilite in ceea ce priveste numarul personalului si al oficiilor postale ale companiei”.

Ministrul Comunicatiilor a anuntat din luna august a acestui an ca statul roman analizeaza posibilitatea atragerii unui nou investitor in CN Posta Romana, cu implicare in managementul companiei, prin intermediul unei majorari de capital, operatiune prin care statul sa ramana actionar majoritar.

Acesta a mai precizat ca au existat deja discutii cu reprezentantii Fondului Proprietatea (actionari minoritari ai CNPR cu 25%) care au agreat aceasta solutie. De asemenea, ministrul a mai precizat ca au existat in acest sens discutii si cu reprezentanti ai unor institutii similare din Belgia, Austria si Germania.

Posta Romana a anuntat luna trecuta ca a reintrat pe profit in luna august din acest an, cu un rezultat de aproape 600.000 de lei, gratie implementarii unor masuri de optimizare a cheltuielilor, in special a celor cu serviciile prestate de terti.

Datele de la Ministerul de Finante arata ca anul trecut Posta a avut o cifra de afaceri de peste 1,37 miliarde lei (peste 327 milioane de euro) si o pierdere neta de peste 121 de milioane de lei. Compania nu a mai inregistrat profit net la sfarsit de an din 2008, cand a obtinut un rezultat net de 32.793 de lei la afaceri de peste 1,4 miliarde de lei.

Societate comerciala cu capital majoritar de stat, Posta Romana are ca actionari statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor – MCSI- (75% din actiuni) si Fondul Proprietatea (25% din actiuni).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro