Sari direct la conținut

Ministerul condus de Dan Nica a modificat un criteriu de calificare din cererea de oferte pentru servicii de consultanta in vederea vanzarii actiunilor detinute de stat la Romtelecom

HotNews.ro
Dan Nica, ministrul telecomunicatiilor, Foto: Hotnews
Dan Nica, ministrul telecomunicatiilor, Foto: Hotnews

Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI), condus de Dan Nica, a modificat un criteriu special de calificare din anuntul cererii de oferte pentru servicii de consultanta in vederea vanzarii actiunilor detinute la Romtelecom, in urma unei solicitari de clarificari din partea unui potential ofertant, se arata intr-un anunt publicat, marti, pe site-ul ministerului. Criteriul modificat stabileste ca ofertantii sa nu fi derulat direct sau indirect (prin entitati afiliate ) in ultimii 3 ani contracte de consultanta cu Romtelecom, Cosmote Romania sau cu OTE in legatura cu Romtelecom.

Criteriul special de calificare initial:

  • „Ofertantii ‘Nu au avut in ultimii 3 ani contracte de consultanta incheiate cu S.C. Romtelecom S.A., S.C. Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A. si Hellenic Telecommunications Organization SA (OTE).’ 

Criteriul special de calificare modificat:

  • ‘Ofertantii sa nu fi derulat direct sau indirect (prin entitati afiliate) in ultimii 3 ani: (i) contracte de consultanta incheiate cu S.C. Romtelecom S.A., (ii) contracte de consultanta incheiate cu S.C. Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A. sau (iii) contracte de orice natura incheiate cu ‘OTE’ in legatura cu ROMTELECOM. ‘

Restul prevederilor din Anuntul publicitar raman neschimbate”, se mentioneaza in anuntul MSI.

Amintim ca termenul limita de depunere si deschidere a ofertelor pentru servicii de consultanta in vederea vanzarii actiunilor detinute de stat la Romtelecom a fost prelungit de la data de 7 noiembrie pana la data de 21 noiembrie 2013, „la solicitarea potentialilor ofertanti, in vederea finalizarii elaborarii ofertelor si a organizarii unor consultari interne aprofundate cu toti factorii de decizie implicati”, conform unui comunicat dat de MSI pe 5 noiembrie.

Marti, 12 noiembrie, Ministrul Dan Nica a participat la un eveniment dedicat absorbtiei fondurilor europene si intrebat despre motivele prelungirii acestui termen a declarat:

  • „Au fost solicitari de prelungire pentru ca nu au putut sa obtina acordul de parteneriat de consortii din partea actionarilor si atunci am decis sa mai acordam 2 saptamani tocmai pentru ca sa nu fie o bariera si sa ne trezim ca cineva bun, care ar fi putut sa participe, nu a putut sa participe tocmai pentru ca intervalul de timp a fost considerat nerealist de mic”.

In cadrul acestei proceduri, viitorii ofertanti trebuie sa dovedeasca ca au participat in ultimii 10 ani, in calitate de consultant al guvernelor/ministerelor/altor autoritati publice din Romania sau la nivel international, in cadrul unor proiecte de privatizare la companii de stat cu o cifra de afaceri de cel putin 2,5 miliarde de lei la momentul demararii procesului de privatizare sau au finalizat in ultimii 10 ani cel putin un contract de consultanta a guvernelor/ministerelor altor autoritati publice din Romania sau la nivel international, in cadrul unor proiecte de privatizare cu o valoare de cel putin 1,3 miliarde de lei la companii de stat sau au participat in ultimii 5 ani in calitate de consultant in investitii financiare pe piata de capital sau vanzari de pachete de actiuni, cumulate in mediul privat, in valoare de cel putin 500 milioane de lei, conform criteriilor stabilite de catre minister.

Atributiile Consultantului vor consta in acordarea de asistenta specializata pe tot parcursul procesului de privatizare, elaborarea tuturor documentelor si efectuarea tuturor proceselor a caror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare, inclusiv cele care au menirea de a optimiza procesul de privatizare (divizari, fuziuni, conversie etc.), elaborarea strategiei de privatizare si propunerea metodei de privatizare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro