Misterul șefilor incompetenți și de ce e nevoie într-o companie de „cărătorii de servietă"
Cu atâtea resurse la îndemână despre leadership, psihologia angajaților și dinamica echipelor într-o organizație, e imposibil să nu fii șocat de șefi care în mod evident nu au ce căuta în pozițiile respective. Fie pentru că nivelul lor de competență este sub nivelul poziției, fie pentru că pur și simplu se dovedesc incapabili emoțional și managerial să gestioneze o echipă de oameni diverși, fără să-i împingă în conflicte vecine cu demisia.
Anterior, Panorama a pus în relație portretul-robot al șefului ideal cu o radiografie a factorilor care îi motivează și îi enervează pe angajați, în funcție de generația în care s-au născut. Acum, a venit rândul șefilor incompetenți și „curtenilor” cu care adesea se înconjoară: de ce există și mai ales cât se poate perpetua un astfel de fenomen în cadrul echipelor de la locul de muncă?
Poate că într-adevăr frumusețea, ca și incompetența șefului, se găsește în ochii privitorului, adică ai subordonatului. „Ideea de competență are multe zone de gri”, explică pentru Panorama doctorul în psihologie Dragoș Iliescu, specializat în leadership și psihologie organizațională.
Citește continuarea pe Panorama.ro.