Sari direct la conținut

Nimic nu depășește un Ford Mustang în Licitația de Eleganță

HotNews.ro
Ceas Vacheron Constantin Patrimony Moon Phase Retrograde Date.jpeg, Foto: Artmark
Ceas Vacheron Constantin Patrimony Moon Phase Retrograde Date.jpeg, Foto: Artmark

​Ultima licitație a lunii octombrie, dedicată eleganței, reunește mai multe mașini de colecție, peste 100 de ceasuri rare și bijuterii exclusiviste, dar și genți în ediție limitată (sau foarte limitată).

Pentru 40.000 de euro, preț de pornire, este scos la licitație simbolul industriei americane din anii nebuni, un perfect exemplar de Ford Mustang. Modelul sport GT Fastback, creat în 1967, este complet restaurat, la standarde muzeale, și păstrează schema celebră de culori – albastru cu dungi albe longitudinale. La momentul apariției era unul dintre cele mai rapide automobile de serie din lume, atingând o viteză maximă de 214 km/h și un sprint de la 0 la 100 km/h în 5,4 s.

În același an 1967 a fost produs și automobilul Mercedes-Benz 250s (W108), ce a jucat rolul de fostă mașină de protocol a ambasadorului Japoniei la București, și care are în licitație prețul de pornire de 30.000 de euro. Modelul, excepțional întreținut, este de o demnă clasicitate – oglinzi retrovizoare pe aripile roților, perdele din pânză albă cu broderie și sigla Mercedes pentru geamurile din spate – și este desigur însoțit de atestat de vehicul istoric.

Alături de aceste exemplare sunt puse în vânzare și alte modele istorice, dar perfect funcționale. Iubitorii de mașini pot testa până pe 27 octombrie elegantele bijuterii pe patru roți care se află la Palatul Cesianu-Racoviță sau pot depune oferte pentru aceste piese de colecție prin intermediul unui cont activ pe artmark.ro.

Licitația de Eleganță este completată de o colecție de ceasuri rare, unele pentru doamne, altele pentru domni. Cea mai impresionantă și valoroasă apariție, de o eleganță atemporală, este ceasul Vacheron Constantine Patrimony Moon Phase Retrograde Date. Acest design iconic, inspirat din modelele anilor 1950, a devenit numaidecât după lansare colecționabil, nu doar datorită clasicismului său grațios, dar și datorită complicațiilor care contribuie la o nemaipomenită precizie, acest model necesitând ajustarea orei doar o dată la 122 de ani. Modelul, dedicat domnilor, a fost creat în 2020 și are un preț de pornire de 23.000 de euro (raportat la o valoare de piață de minim 50 de mii de euro). În Licitația de Eleganță se găsesc și alte modele exclusiviste semnate de Rolex, Audemars Piguet, Franck Muller sau Cartier, care pot fi achiziționate de la prețuri de pornire de aproximativ 20-30% din valoarea de listă, adică de la un sfert din prețul pieței.

Doamnele au rezervată în Licitația de Eleganță o selecție deosebită de bijuterii unicat și genți ediție limitată. Capitolul bijuteriilor exclusiviste, contemporane sau vintage, este parcurs cu prețuri de pornire între 300 și 15.000 de euro, fiind vorba de inele, cercei, brățări sau coliere. Totuși, cel mai așteptat accesoriu din licitațiile de eleganță, organizate de Casa Artmark, sunt gențile Hermès, pentru care, în mod normal, există o lungă listă de așteptare. Licitația din 27 octombrie face posibilă depășirea acestei liste și adjudecarea, pentru prețul de pornire de 4.500 de euro, a unui rar model Hermès, cel mai scump brand de genți din lume – Kelly Voyage din piele Clemence de culoare Rouge Garance. Alte apariții rare sunt gențile semnate celebrele branduri Valentino, Bottega Veneta sau Louis Vuitton.

Exemplarele din cadrul Licitației de Eleganță pot fi admirate sau probate în expoziția de la Palatul Cesianu-Racoviță. Accesul este gratuit de luni până duminică în intervalul orar 10:00-20:00. Licitația de Eleganță va avea loc joi, 27 octombrie, ora 19:00, în sala de licitații a Casei A10 by Artmark, dar și online pe platforma Artmark Live 2.0.

Automobil Ford Mustang GT Fastback:

Articol susţinut de A10 by Artmark

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro