Sari direct la conținut

OMS: Coronavirusul se poate răspândi prin aer, dar trebuie investigat cât de frecvent

HotNews.ro
OMS: Coronavirusul se poate răspândi prin aer, dar trebuie investigat cât de frecvent

Organizația Mondială a Sănătății a publicat joi noi recomandări cu privire la răspândirea noului coronavirus care recunosc că sunt informații cu privire la transmiterea noului coronavirus prin aer, dar apoi a spus că este nevoie de ”investigarea urgentă suplimentară”, relatează Reuters.

În cele mai noi recomandări, emise joi, OMS recunoaște că unele rapoarte privind focare de coronavirus în spații închise și îngrămădite au sugerat posibilitatea transmiterii prin aerosoli, precum în timpul repetițiilor de cor, în restaurante și cursuri de fitness.

Cu toate acestea nu este clar cât de frecvent se poate răspândi coronavirusul prin aerosoli – în comparație cu picăturile de salivă.

OMS spune că este nevoie urgentă de a investiga asemenea situații și de a determina semnificația aerosolilor în transmiterea Covid-19.

Pe baza dovezilor actuale, OMS a spus că noul coronavirus care provoacă boala Covid-19 se răspândește între oameni prin contact direct sau indirect cu suprafețe contaminate sau contact apropiat cu persoane infectate care răspândesc virusul prin salivă și secreții eliberate în aer prin tuse, strănut, vorbire sau cântat.

Recomandările OMS recunosc că transmiterea prin aerosoli poate avea loc în timpul procedurilor medicale care pot produce aerosoli, precum momentul intubării.

În aceste circumstanțe, OMS recomandă personalului medical să poarte măști N95 și alte echipamente de protecție într-o cameră ventilată corespunzător.

Noul raport vine după o scrisoare a unor cercetători specializați în răspândirea bolii prin aer care a făcut apel la OMS să își revizuiască recomandările cu privire la răspândirea Covid-19.

Cercetătorii spun dovezile care ies la iveală, inclusiv dinspre fabricile de procesare a cărnii unde au fost focare sugerează că transmiterea prin aer poate fi mai importantă decât și-a dat seama OMS.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro