Sari direct la conținut

Orasel turcesc cu 7.000 de apartamente linga Bucuresti

Cotidianul

Firma cu capital turcesc Opus Project&Development va investi 670 de milioane de euro pentru a construi un proiect de locuinte, spatii comerciale si birouri pe un teren de aproximativ 100 de hectare, amplasat la nord de Bucuresti, in comuna Stefanestii de Jos, din judetul Ilfov.

„Proiectul Cosmopolis va include cladiri cu o suprafata totala construita de un milion de metri patrati si va fi finalizat in circa cinci-opt ani.

Vom construi aproximativ 7.000 de apartamente si vile, o serie de cladiri comerciale si de birouri cu suprafata de 270.000 de metri patrati, un hotel, un spital, doua scoli, precum si centre de fitness si piscine“, a declarat joi agentiei MEDIAFAX directorul general al companiei, Murat Kavurga.

El a precizat ca prima faza de executie a proiectului va include 550 de locuinte, iar lucrarile vor incepe in luna august, urmind sa fie finalizate in circa 24 de luni. Pretul locuintelor va fi cuprins intre 950 si 1.000 de euro pe metrul patrat construit, fara TVA, costurile urmind sa creasca cu pina la 10% ulterior, in functie de cerere.

Valoarea de piata a proiectului va fi de circa 1,5 miliarde de euro la finalizarea tuturor lucrarilor. Potrivit lui Kavurga, finantarea investitiei va fi asigurata in principal din credite bancare, insa exista posibilitatea stabilirii unui parteneriat cu o banca americana.

„Am obtinut un prim credit de 30 de milioane de euro de la GarantiBank si sintem in negocieri avansate cu o banca din Statele Unite, care ar putea deveni partenerul nostru in acest proiect. De asemenea, finantarea va fi asigurata din sumele obtinute in urma vinzarii locuintelor construite in prima etapa a proiectului“, a spus Kavurga.

Compania a achizitionat terenul anul trecut de la o firma din Romania, pretul achizitiei fiind de circa trei milioane de euro.

integral in Cotidianul

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro