Sari direct la conținut

Orban, despre ”DNA-ul pădurilor”: Legea USR este neserioasă și-i va scăpa pe toți cei prinși / Ei vând un slogan doar

HotNews.ro
Ludovic Orban, Foto: Captura video
Ludovic Orban, Foto: Captura video

Premierul Ludovic Orban a răspuns la atacurile USR că a blocat ”DNA-ul pădurilor” spunând că legea este una proasta care-i va scăpa pe toți cei arestați acum deoarece dosarele lor vor trebui preluate de noua structură, iar aceasta nu se poate constitui acum.

”Eu iubesc natura și am plantat sute de copaci la viața mea și nu doar când am camere pe lângă mine. Atunci când vrei să înfințezi o instituție ai nevoie de un sediu, de infrastructură, de 10 procurori cel puțin, pe care nu-i poți lua de la celelalte secții speciale. Altfel, dosarele tuturor celor arestați acum pentru aceste infracțiuni vor trebui să treacă la noua instituție care nu există și ar scăpa. Practic, USR vinde un slogan, iar legea lor are un efect contrar celui urmărit”, a declarat Orban la Realitatea Plus.

Guvernul a atacat la Curtea Constituțională legea USR privind înființarea DNA-ului pădurilor, în sesizarea semnată de Ludovic Orban menționându-se că nu sunt precizate sursele de finanțare, actul normativ are deficiențe în privința calității, clarității și previzibilității legii, la capitolui infracțiuni, având totodată probleme și în privința prevederilor referitoare la angajările pentru instituție.

CONSULTĂ AICI SESIZAREA GUVERNULUI

„Uniunea Salvați România îi solicită premierului Ludovic Orban să explice public motivele pentru care a luat o decizie în favoarea hoților de lemne. „DNA-ul Pădurilor trebuia să fie astăzi în vigoare, dar președintele nu s-a grăbit să promulge legea, probabil ca să dea timp Guvernului PNL să scrie sesizarea la CCR. Este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL. a reacționat senatorul USR Allen Coliban.

Plenul Senatului a adoptat, pe 16 iunie, în calitate de Cameră legislativă decizională, proiectul de înfiinţare a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu (DIIM) – „DNA-ul Pădurilor”, iniţiat de parlamentari USR, PNL, PMP, ALDE şi independenţi.

Proiectul a fost adoptat cu 119 voturi „pentru” şi 11 abţineri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro