Sari direct la conținut

Posta Romana vrea sa iasa din zona tehnologiilor depasite: Licitatii IT de peste 21,7 milioane de euro pentru innoirea infrastructurii IT

HotNews.ro
Posta Romana vrea sa iasa din zona tehnologiilor depasite: Licitatii IT de peste 21,7 milioane de euro pentru innoirea infrastructurii IT

Posta Romana a anuntat marti ca a lansat, la sfarsitul acestei luni, doua licitatii care vizeaza proiectul integrat de dezvoltare a retelei de comunicatii electronice a companiei. Valoarea estimata cu TVA a celor contracte depaseste 95,7 milioane de lei (peste 21,7 milioane de euro). „Scopul nostru este ca, in 2016, operatorul national de servicii postale sa iasa din zona tehnologiilor depasite, care au creat atat de multe blocaje si care nu i-au permis sa deruleze intr-un mod eficient operatiunile comerciale, sustine Alexandru Petrescu, directorul general al Postei Romane.

Primul contract vizeaza achizitia de echipamente IT, care potrivit informatiilor Postei Romane, vor permite implementarea unui sistem informatic performant in Posta Romana si a unei solutii virtuale de cloud privat. Valoarea estimata fara TVA a acestui contract depaseste 59,67 milioane de lei. Cu TVA, valoarea estimata a contractului depaseste 73,99 milioane lei (respectiv peste 16,8 milioane de euro). Achizitia va fi finantata din resurse interne obtinute prin finantare din partea unor institutii financiare. Deschiderea ofertelor va avea loc in data de 8 februarie 2016. Pentru detalii vezi caietul de sarcini atasat.

Al doilea contract vizeaza achizitia unor servicii de telecomunicatii si reprezinta cea de-a doua componenta a proiectului integrat. Valoarea estimata fara TVA a acestui contract depaseste 17,54 milioane de lei. Cu TVA, valoarea estimata a acestui contract depaseste 21,7 milioane de lei (peste 4,94 milioane de euro). Achizitia va fi finantata din resurse interne. Deschidere de oferte in cadrul acestei licitatii va avea loc in 9 februarie 2016. Pentru detalii vezi caietul de sarcini atasat.

  • „Acest proiect este esential pentru dezvoltarea companiei si ma bucur de faptul ca am reusit, cu eforturi sustinute, sa-i dam o traiectorie certa de implementare. Scopul nostru este ca, in 2016, operatorul national de servicii postale sa iasa din zona tehnologiilor depasite, care au creat atat de multe blocaje si care nu i-au permis sa deruleze intr-un mod eficient operatiunile comerciale. Imi exprim increderea ca furnizorii interesati de acest proiect sa dea dovada de seriozitate si de corectitudine, pentru a-l putea implementa in cel mai scurt timp”, a declarat Alexandru Petrescu, Directorul General al Postei Romane.

Potrivit informatiilor Postei Romane, „proiectul ‘Optimizarea si Dezvoltarea Retelei de Comunicatii Electronice a Postei Romane’ vizeaza implementarea unui sistem informatic integrat si centralizat, performant, aliniat la standarde europene, pentru a asigura folosirea eficienta a resurselor si securitatea datelor. Scopul proiectului este sa creeze o retea supla si rapida, care sa permita o imbunatatire sensibila a proceselor operationale. In plus, numarul locatiilor postale informatizate cu legatura VPN, principala si backup, va fi dublat, de la 1.000 la peste 2.000. Totodata, timpul de asteptare la ghiseu va scadea considerabil”.

Posta Romana este detinuta de statul roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%. Compania detine cea mai mare retea de distributie la nivel national, insemnand peste 80% din totalul subunitatilor postale care opereaza, in prezent, in Romania. Peste 19 milioane de locuitori beneficiaza de serviciile Postei Romane si peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reteaua postala proprie. Compania a incheiat anul 2014 cu un profit net de 22,8 milioane de lei (5 milioane de euro), dupa cinci ani de pierderi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro