Renaște Palatul impunător de după Dealul Mitropoliei, unde acum e Colegiul de Arte Dinu Lipatti. Aici s-a scris istoria feminismului în București
La început de secol XX, clădirea iunde acum e Colegiul de Arte Dinu Lipatti era reședința lui Haralambie Profirescu, fiu de moșier bogat.
Apoi, a devenit pension de fete și nucleul mișcării feministe din România, animat cu fonduri proprii și idei îndrăznețe de Alexandrina Cantacuzino, Didina, vizionara și educata noră a Nababului.
Din fonduri proprii și cu banii Nababului, ea a înființat în București școli pentru fete, cămine, cantine, spitale, biserici și asociații feministe.
În aceeași clădire din spatele Dealului Mitropoliei, în anii ’50 a fost înființată clasa de canto popular la Școala Medie de Muzică, Maria Tănase devenind profesor titular. Elena Constantinescu, Benone Sinulescu au fost printre absolvenții primilor ani.
Acum, impunătorul Palat de pe Strada Pirincipatele Unite, ridicat în stil eclectic de inspirație franceză pe str. Principatele Unite, este consolidat și modernizat. Straturi de istorie spectaculoasă, puțin cunoscute, ies la lumină.
Citește, pe B365.ro, povestea unei clădiri extraordinare și a oamenilor remarcabilii care au trăit cândva în ea.