Sari direct la conținut

Republica Moldova e într-un punct de cotitură. Adevărul incomod despre secretul politic al Maiei Sandu

HotNews.ro
Republica Moldova e într-un punct de cotitură. Adevărul incomod despre secretul politic al Maiei Sandu
Maia Sandu - FOTO: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Mizele pentru alegerile prezidențiale de la toamnă din Republica Moldova sunt stabilite, principalii candidați sunt determinați, iar campania electorală de facto a început. Favorita actuală este președinta în funcție, Maia Sandu. Ratingul ei nu s-a prăbușit, în ciuda crizelor fără precedent din ultimii ani și a unei guvernări nu tocmai exemplare, demonstrată de echipa ei.

Campania electorală prezidențială din Moldova ar putea doborî recordul în ceea ce privește numărul de participanți la cursă. Pe lângă actuala președintă, Maia Sandu, și-au anunțat deja intențiile de a lupta pe 20 octombrie pentru funcția de șef de stat peste 10 candidați. Totuși, este puțin probabil ca toți să ajungă să fie înregistrați.

Printre cei care și-au declarat ambițiile prezidențiale se numără fostul prim-ministru Ion Chicu, fostul ministru de interne Andrei Năstase, fostul ministru de externe Tudor Ulianovschi, fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, fosta guvernatoare a Găgăuziei Irina Vlah, jurnalista Natalia Morari, unionistul Octavian Țîcu și alții.

Totuși, până acum, toate semnele par să indice că Maia Sandu nu are o concurență serioasă în alegerile viitoare. Niciun politician din țară nu poate rivaliza cu ea în ceea ce privește popularitatea, deși situația economică și în alte domenii este departe de a fi ideală. Care este, atunci, secretul succesului său?

Citește mai mult pe Panorama.ro

INTERVIURILE HotNews.ro