Sari direct la conținut

Şedinţă CGMB: Reabilitarea rutieră a mai multor artere şi un program de bugetare participativă pentru tineret – pe ordinea de zi

HotNews.ro
Nicusor Dan, Foto: Agerpres
Nicusor Dan, Foto: Agerpres

Consilierii municipali se întrunesc în şedinţă, vineri, pe ordinea de zi aflându-se 29 de proiecte care vizează, printre altele, reabilitarea rutieră a mai multor artere, creşterea siguranţei rutiere în zona trecerilor de pietoni nesemaforizate şi un program de bugetare participativă pentru tineret.

Alte şapte proiecte se regăsesc pe ordinea de zi suplimentară printre acestea numărându-se unele referitoare la actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 pentru regiunea Bucureşti-Ilfov şi transmiterea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcajului suprateran exterior de sub Pasajul Basarab pentru lucrări de mentenanţă şi întreţinere, scrie Agerpres.

* Investiţiile privind reabilitarea rutieră a mai multor artere au o valoare estimată de peste 197 de milioane de lei cu TVA. Cele patru proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB aprobă indicatorii tehnico-economici, faza DALI, pentru reabilitarea sistemului rutier pe Bulevardul Basarabia, de la intersecţia cu Bulevardul 1 Decembrie 1918 până la cap terminal Republica; Bulevardul Mărăşeşti, între Bulevardul Dimitrie Cantemir şi Strada 11 Iunie; pe Strada Dristorului, între Bulevardul Camil Ressu şi Strada Baba Novac; pe Bulevardul Timişoara, între Strada Valea Cascadelor şi terminal CET Vest.

* Consilierii municipali vor dezbate un proiect de hotărâre pentru creşterea siguranţei rutiere în zona trecerilor de pietoni nesemaforizate, prin soluţii tehnice moderne de iluminare şi semnalizare luminoasă – amplasare de proiectoare LED, astfel încât fluxul luminos să fie concentrat pe trecerea de pietoni, markeri luminoşi LED încastraţi în carosabil şi senzori de mişcare pentru detecţia pietonilor.

* Un alt proiect vizează modernizarea liniei de acces a tramvaielor în depoul Titan cu o investiţie estimată la aproape 21 de milioane de lei cu TVA. Durata de realizare a investiţiei este de nouă luni. Obiectivul principal urmărit prin modernizarea infrastructurii/suprastructurii liniei de tramvai este asigurarea accesului şi retragerii vagoanelor în depou „în bune condiţii de siguranţă”. Liniile a căror tramvaie se retrag în acest depou sunt: 14, 19, 23, 17, 40 şi 46.

* Unul dintre proiectele ce vor fi dezbătute prevede organizarea de către Proedus a unui program de bugetare participativă pentru tineret. Bugetul total al apelului de proiecte pentru anul 2022 este de 900.000 lei, la care se adaugă 100.000 de lei pentru diversele cheltuieli în ceea ce priveşte vizibilitatea, organizarea şi derularea apelului.

* Printr-un alt proiect de hotărâre, primarul general, Nicuşor Dan, propune CGMB acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti lui Dumitru-Dorin Prunariu, ca o recunoaştere a activităţii sale de pionierat în domeniul cosmonauticii româneşti.

Printre proiectele aflate pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei CGMB se numără:

* actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) 2016-2030 pentru regiunea Bucureşti-Ilfov şi a portofoliului de proiecte prioritare, dar şi a modelului de transport ce stat la baza PMUD;

* transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcajului suprateran exterior de sub Pasajul Basarab, în vederea derulării lucrărilor de mentenanţă şi întreţinere;

* transmiterea Bulevardului Uverturii din administrarea Administraţiei Străzilor Bucureşti în cea a autorităţii locale din Sectorul 6, în vederea reabilitării sale structurale, funcţionale şi estetice.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro