Sari direct la conținut

Sistemul IT al achizitiilor publice a devenit temporar indisponibil joi, din cauza unor probleme tehnice/Toate procedurile de licitatie au fost prelungite cu o zi pentru a nu crea probleme ofertantilor

HotNews.ro
Sistemul Electronic de Achizitii Publice, indisponibil temporar, Foto: Captura SEAP
Sistemul Electronic de Achizitii Publice, indisponibil temporar, Foto: Captura SEAP

​Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) a devenit indisponibil joi, avand afisat un mesaj in care utilizatorii sunt informati ca toate procedurile online care aveau termen de inchidere in cursul acestei zile se vor amana cu o zi. Contactat de HotNews.ro, Liviu Stoica, presedintele AADR, agentia care gestioneaza acest sistem IT al statului, a declarat ca sistemul a devenit indisponibil in urma cu o ora din cauza unor probleme tehnice, dar ca sistemul isi va reveni in circa 2 ore. „Ca nu cumva sa avem vreun ofertant care sa nu poata depune pretul din considerente tehnice, am preferat sa facem prelungirea cu o zi a tuturor procedurilor de licitatie care se terminau astazi.”, a precizat acesta.

  • ‘Sistemul a devenit indisponibil in urma cu o ora. A avut loc o incarcare masiva pe baza de date, probabil din cauza ca in luna decembrie exista un volum foarte mare de achizitii directe. A trebuit sa oprim sistemul ca sa putem sa facem toata procedura de curatare a bazelor de date temporare.
  • Pentru ca s-a intamplat in perioada 14:00-15:00, cand au loc licitatii, iar aplicatia functiona, dar nu in parametrii normali, am preferat sa oprim si sa prelungim cu o zi toate procedurile de licitatie care se terminau astazi, astfel incat sa nu avem vreun ofertant care sa nu poata depune pretul din considerente tehnice”, a declarat pentru HotNews.ro Liviu Stoica, presedintele Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR), agentie care gestioneaza acest sistem IT al statului.

Intre timp, Sistemul Electronic de Achizitii Publice poate fi accesat, insa anuntul amanarii cu o zi a procedurilor de licitatie a ramas.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro