Statul se pregătește să combată specula la prețurile produselor alimentare și să scurteze lanțurile de aprovizionare – explicațiile Ministrului de Finanțe
După cazul creșterii prețurilor la carburanți, controalele autorităților cu privire la prețurile din piețele alimentare, din retail au observat din nou o serie de lacune legislative, o legislație prea permisivă cu privire la intențiile speculative ale unora sau altora, a precizat joi ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.
- „Noi, ANAF prin Direcția antifraudă, împreună cu cei de la Ministerul Agriculturii și ANPC am intrat în verificare cu privire la prețurile din piețele alimentare din retail și am observat din nou o serie de lacune legislative, o legislație prea permisivă cu privire la intențiile speculative ale unora sau altora. Știți că am avut recent, acum 2 luni dacă nu mă înșel, cazul combustibilului.
- Este clar că avem nevoie de o întărire a legislației cu privire la combaterea speculei, așa cum este la fel de clar că avem nevoie de o întărire a legislației cu privire la scurtarea lanțurilor de aprovizionare.
- Foarte mulți comercianți invocă faptul că ăsta este prețul pentru că a luat de la X, care a luat de la Y, care a luat de la Z. Mie mi se pare că România are un potențial de producție mai ales pe anumite zone în care lanțul de aprovizionare ar trebui să fie scurt și asta va duce și la scăderea importurilor și la dependența prețurilor de import sau de elemente conjuncturale sau speculative care vin în anumite momente.”, a declarat joi ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la finalul ședinței de Guvern.
Ministrul a spus că pentru a rezolva aceste aspecte va fi emis un act normativ de întărire a legislației, care ar putea fi pus în consultare publică săptămâna viitoare.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro