Stela Popescu va primi o stea pe Walk of Fame-ul romanesc
Actrita de comedie Stela Popescu va primi miercuri, 14 decembrie, de la ora 11:00, o stea pe Walk of Fame (Aleea Celebritatilor) din Piata Timpului, informeaza organizatorii. Stela Popescu implineste saptamana viitoare 76 de ani.
Pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului stralucesc deja stelele altor mari personalitati:
- Florin Piersic
- Victor Rebengiuc
- Radu Beligan
- Amza Pellea (postum)
- Maia Morgenstern
- Alexandru Tocilescu
- Tamara Buciuceanu-Botez
- Ileana Stana Ionescu
- Sebastian Papaiani
- Draga Olteanu Matei
- Mircea Albulescu
- Mariana Mihut
Vezi aici ce au declarat Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, precum si Draga Olteanu Matei si Mircea Albulescu dupa ce si-au primit propriile stele pe Walk Of Fame-ul romanesc.
Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) este un proiect cultural care gazduieste stelele celor mai cunoscuti artisti romani din lumea filmului si a teatrului, in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania. Initiat de Teatrul Metropolis si Cocor, deja celebrul Walk of Fame romanesc a debutat in ianuarie 2011.
CV Stela Popescu
Stela Popescu este una dintre cele mai iubite si celebre actrite de teatru si film din Romania. Doamna Teatrului de Revista „Constantin Tanase” din Capitala este renumita mai ales pentru cuplete celebre pe care le-a facut de-a lungul anilor alaturi de nume mari ale scenei romanesti, precum Stefan Banica si Alexandru Arsinel.
Stela Popescu s-a nascut pe 21 decembrie 1935, in Balti, Basarabia. In 1953, a sustinut examenul de admitere la facultate si a fost repartizata la Facultatea de Limba Rusa „Maxim Gorki”, la care a renuntat dupa un an si jumatate. In 1956 a fost admisa la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, iar in paralel a continuat sa sustina spectacole de teatru. La sfarsitul facultatii, a fost repartizata la Teatrul din Brasov, iar in perioada 1963-1969 a jucat in spectacole la Teatrul de Revista „Constantin Tanase”, ulterior cunoscuta actrita angajandu-se la Teatrul de Comedie si continuand colaborarea cu Radioul Public. In paralel, a avut o colaborare cu Revista Romaneasca, sub coordonarea lui Mihai Maximilian, cu care Stela Popescu s-a casatorit in 1969, dupa divortul de Dan Puican.
La Teatrul de Comedie, Stela Popescu a jucat intre anii 1969 pana in 1993, cand a revenit la Teatrul de Revista „Constantin Tanase”, unde colaboreaza si in prezent.
Printre piesele in care a jucat Stela Popescu la cele doua teatre se numara „Omul care a vazut moartea”, „Mama Boema”, „Boema, slabiciunea mea”. De asemenea, actrita a jucat 18 ani in „Presul”, 12 ani in „Petitoarea” si 10 ani in „Plicul”. Totodata, ea a lucrat de-a lungul anilor cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.
Intre anii 1971-1979 a facut un cuplul memorabil cu Stefan Banica. In 1979, Stela Popescu a inceput colaborarea cu Alexandru Arsinel, cei doi formand cel mai longeviv cuplu umoristic din Romania.
Stela Popescu are o activitate intensa si in cinematografie, domeniu in care a debutat in 1958, in pelicula „Alo? Ati gresit numarul”. De-a lungul timpului, cunoscuta actrita a jucat in peste 25 de filme, printre care „Nea Marin miliardar”, „Pe malul stang al Dunarii albastre”, „In fiecare zi mi-e dor de tine”.
In vara acestui an, Stela Popescu a jucat si pe Broadway, la New York, in spectacolul „O noapte furtunoasa”, al Operei Comice pentru Copii din Bucuresti.
Pentru activitatea sa, Stela Popescu a primit numeroase premii si distinctii. La gala Festivalului Comediei Romanesti – festCO 2011 (editia a IX-a), Stela Popescu a fost recompensata cu premiul de excelenta.(sursa Mediafax)