Sari direct la conținut

Primăria Sectorului 1 va steriliza gratuit 500 de câini și 500 de pisici de pe raza administrativă

HotNews.ro

Primăria Sectorului 1 va demara un program de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună şi a metişilor acestora, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice, potrivit unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Sector 1 în ședința din 29 martie. Programul va include sterilizarea a 500 de câini şi 500 de pisici.

Condiţiile pe care un proprietar/deţinător legal trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de aceste servicii sunt:

  • deţinătorii să aibă domiciliul pe raza Sectorului 1;
  • câinii să fie înregistraţi în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân (R.E.C.S.);
  • pisicile să deţină carnete de sănătate din care să reiasă că proprietarul domiciliază pe raza Sectorului 1, iar locul de deţinere se află la domiciliul proprietarului.

Operațiile de sterilizare gratuită a celor 500 de câini şi 500 de pisici vor fi efectuate de către medici veterinari de liberă practică, organizați conform Legii 160/1998 pentru organizarea și exercitarea profesiunii de medic veterinar, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în cadrul cabinetelor veterinare private.

Potrivit Legii 258/2013 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, proprietarii animalelor de companie, deținători de animale de rasă comună, inclusiv metișii acestora, au obligația sterilizării lor, neefectuarea fiind sancționată contravențional cu amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei.

Și Primăria Capitalei, prin Administrația pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, va steriliza gratuit în 2018 un număr de 3.600 de câini și 3.600 de pisici fără pedigree, cu deţinător, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice, potrivit unui proiect adoptat de Consiliul General al Municipiului București.

Prin acest program va fi subvenţionată sterilizarea unui număr maxim de două animale (câini sau pisici) pentru fiecare posesor de animale de companie, în limita plafonului stabilit, pe principiul primul venit, primul servit.

ASPA va încheia un acord-cadru de prestări servicii medicale, cabinetele care vor efectua sterilizările urmând să fie stabilite în urmă unei proceduri de achiziție. Valoarea estimată pe care ASPA o va plăti pentru sterilizarea câinilor este de 235 de lei fără TVA/femelă şi 190 de lei fără TVA/mascul. Sterilizarea pisicilor va costă 150 de lei fără TVA/femelă şi 130 de lei fără TVA/mascul, potrivit estimărilor făcute.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro