Sari direct la conținut

Legătura surprinzătoare dintre un prezervativ, o consolă de jocuri și un încărcător USB pe care o face premierul francez pentru a-i convinge pe tineri să voteze lista lui Macron

HotNews.ro
Premierul francez Gabriel Attal, în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski rostește un discurs, în Parlamentul francez, la Paris, Franța, pe 7 iunie 2024., Foto: Ait Adjedjou Karim/ABACA/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia
Premierul francez Gabriel Attal, în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski rostește un discurs, în Parlamentul francez, la Paris, Franța, pe 7 iunie 2024., Foto: Ait Adjedjou Karim/ABACA/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Europa concretă” este ceea ce au în comun un prezervativ, o consolă de jocuri Switch şi un încărcător USB, a afirmat vineri premierul francez Gabriel Attal, într-o postare pe rețelele de socializare, în încercarea de a-i convinge pe tineri să voteze pentru lista macronistă la alegerile europarlamentare de duminică, scrie AFP.

„Aceste trei obiecte au un punct comun: Europa, Europa concretului”, a explicat premierul, într-o înregistrare video pe pe Instagram, rețea populară printre tineri, prezentând fiecare obiect în faţa camerei.

„Europa este cea care se asigură că prezervativele pe care le cumpăraţi respectă toate cerinţele în ceea ce priveşte rezistenţa şi siguranţa, datorită acestui mic logo, marcajul CE”, a spus şeful guvernului francez, la costum şi cravată, în ultima zi a campaniei, potrivit Agerpres.

„Europa a fost cea care a impus Nintendo să înlocuiască gratuit joystick-urile Switch-ului care nu mai funcţionează, chiar şi după ce garanţia a expirat”, a continuat Gabriel Attal.

„Europa este cea care tocmai le-a impus încărcătorul comun tuturor producătorilor de telefoane începând cu luna decembrie a acestui an”, a adăugat el.

Câți tineri sunt așteptați să voteze lista macronistă

Doar 6% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani intenţionează să voteze pentru lista majorităţii preşedintelui Emmanuel Macron, conform unui sondaj Ipsos realizat în perioada 27-30 mai în rândul a 11.430 de persoane.

Lista macronistă, condusă de Valerie Hayer, este în prezent cotată în sondaje la 14-15%, cu mult în spatele Adunării Naţionale (32-33%, extrema dreapta) şi aproape de Partidul Socialist (aproximativ 13%, stânga).

„Europa concretului”

„Europa concretului este, de asemenea, Erasmus pentru studenţi şi ucenici, este ceea ce ne permite să ne apărăm datele personale, confidenţialitatea online, este ceea ce ne permite să acţionăm pentru climă” şi „ceea ce ne va permite să fim puternici în faţa Statelor Unite şi a Chinei”, a mai afirmat Gabriel Attal.

Dar, a avertizat el, „această Europă (…) este în pericol”, deoarece „pentru prima dată în istorie, extrema dreaptă ar putea avea o minoritate de blocaj” în Parlamentul European.

„Contez pe dumneavoastră în această duminică să votaţi pentru lista «Nevoia de Europa» a lui Valerie Hayer”, capul de listă al majorităţii, a concluzionat premierul.

Attal a enumerat și câteva dintre propunerile taberei sale către tineri, cum ar fi un permis feroviar şi un permis european de cultură, inventarea unui vaccin împotriva cancerului datorită punerii în comun a bugetelor naţionale de cercetare sau o „adevărată apărare europeană” în contextul războiului din Ucraina.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro