Sari direct la conținut

Trump face apel la ordinul prin care i se cere lui Pence să depună mărturie în ancheta din 6 ianuarie

HotNews.ro
Donald Trump și Mike Pence , Foto: Kevin Dietsch - Pool via CNP / ADMedia / Profimedia
Donald Trump și Mike Pence , Foto: Kevin Dietsch - Pool via CNP / ADMedia / Profimedia

Fostul președinte Donald Trump a făcut apel la ordinul unui judecător care îi cere fostului său vicepreședinte, Mike Pence, să depună mărturie în cadrul anchetei procurorului special privind eforturile lui Trump de a anula rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020, a declarat luni o persoană familiarizată cu această chestiune, potrivit Reuters.

Avocații lui Trump au depus apelul după o hotărâre legată de ancheta Departamentului de Justiție privind eforturile de subminare a alegerilor prezidențiale din 2020 pe care Trump le-a pierdut în fața democratului Joe Biden.

Cazul rămâne sub sigiliu. Dar luni, un nou caz sigilat a apărut pe rolul curții federale de apel din Washington, D.C., care se referea la o chestiune de mare juriu în fața judecătorului-șef al districtului american James Boasberg.

Memoriile finale în apel trebuie depuse până la 25 mai, potrivit unui program inițial stabilit de instanță, care nu menționează numele părților din acest caz.

Pence a dezvăluit săptămâna trecută că nu va face apel la decizia unui judecător care îi cere să depună mărturie în fața unui mare juriu federal despre conversațiile pe care le-a avut cu Trump înainte de atacul mortal de la Capitoliul SUA.

Într-o hotărâre din martie, judecătorul a mai spus că Pence ar putea în continuare să refuze să răspundă la întrebări legate de 6 ianuarie.

Mai mulți avocați ai lui Trump nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Consilierul special Jack Smith, numit de procurorul general Merrick Garland în noiembrie pentru a se ocupa de cele două anchete Trump, prezintă probe în fața marilor jurați în două anchete separate.

Prima investigație analizează încercările de a interfera cu transferul pașnic de putere în urma înfrângerii lui Trump în fața lui Biden în noiembrie 2020.

Cea de-a doua analizează păstrarea de către Trump a unor documente clasificate la proprietatea sa Mar-a-Lago din Florida după ce a părăsit funcția în ianuarie 2021 și dacă a încercat să obstrucționeze ancheta Departamentului de Justiție.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro