Sari direct la conținut

O unitate mobilă cu 12 paturi ATI pentru pacienți COVID-19, în curs de instalare la Institutul Marius Nasta din București

HotNews.ro
Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" , Foto: Hotnews
Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" , Foto: Hotnews

​O unitate mobilă cu 12 paturi de Terapie Intensivă pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19 cu forme critice este în curs de instalare la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, cel mai mare spital de boli pulmonare din țară, a anunțat joi managerul spitalului, medicul Beatrice Mahler. Managerul Institutului Marius Nasta spune că unitatea va fi pusă în funcțiune imediat ce instalarea va fi finalizată și personalul alocat.

„În urma cu aproximariv 2 ore a ajuns și este în curs de instalare în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta o unitatea mobilă tip ATI ce va fi destinată pacienților COVID cu forme critice”, spune Beatrice Mahler.

Detașarea personalului se va face prin ordin semnat de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, iar solicitarea de personal o face Direcția de Sănătate Publică, a menționat Beatrice Mahler.

Unitatea este venită prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care asigură operarea acesteia, fiind achiziționată de fundația Mereu Aproape, cu sprijinul fundației Pentru SMURD. Pe perioada staționării în actuala locație, unitatea va fi sub coordonarea institutului iar personalul va fi alocat prin colaborare DSP- IGSU, a precizat Beatrice Mahler.

„Având in vedere dimensiunile tirului pe care este platforma ATI operațiunea de plasare în zona stabilită a fost extrem de laborioasă și a necesitat efort atât din partea echipei IGSU cât și a echipei tehnice din Marius Nasta”, mai spune Beatrice Mahler.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro