Sari direct la conținut

O expresie primită de elevi la BAC 2023, aproape 100 de căutări pe dexonline înainte de ora 10.00

HotNews.ro
Rezultate bacalaureat, Foto: AGERPRES
Rezultate bacalaureat, Foto: AGERPRES

Expresia „de bună seamă” care s-a regăsit între cerințele la primul subiect de la proba de Limba română a examenului de bacalaureat care a început luni a strâns aproape 100 de căutări pe dexonline înaintea orei 10.00. Examenul a început la ora 9.00 și s-a terminat la ora 12.00.

La primul dintre subiectele la română la BAC 2023, candidații de la profilul Real – Tehnologic au primit un text la prima vedere – un fragment din „Ion Creangă, viața și opera”, de George Călinescu. La acest punct, candidații au avut mai multe cerințe, unde dintre ele fiind să indice „sensul din text al secvenței de bună seamă”.

Dexonline precizează că înainte de ora 10.00 au fost aproape 100 de căutări pentru de bună seamă”.

  • „Oare ce s-o fi dat la bac?
  • Editare ulterioară: am verificat logurile și aproape 100 dintre căutările lui „de bună seamă” au fost înainte de ora 10 (inclusiv câteva înainte de ora 6)! Asta, în condițiile în care în medie, în ultima lună, a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă!”, a precizat dexonline pe Facebook.

​​Baremul la română la BAC 2023 a fost publicat de Ministerul Educației la ora 15.00, iar elevii pot afla cum se notează subiectele la română primite astăzi la Bacalaureat 2023.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro